Web Analytics
More
    Reklāma

    Belkin met krūmos Matter standarta plinti

    Jaunākie raksti

    Matter būtu dēvējams par nu jau ļoti skaļi pazīstamu, bet vēl īsti nepieejamu viedās mājas standartu. IKEA, Aqara un pāris citi ražotāji ir visai plaši izziņojuši darbu pie Matter ierīcēm un vecāku ierīču aprīkošanas ar Matter.

    Bet tā vien izskatās, ka Matter ņems un pazaudēs visai zināmu vārdu no atbalstītāju rindām. Belkin paziņojis, ka vismaz uz laiku aptur savu Wemo ierīču izstrādi, lai pārdomātu pieeju viedās mājas aksesuāru izveidei. Vismaz tā vēsta paši Belkin.

    Reklāma

    Matter ir vienots protokols, kas nodrošinās dažādu viedās mājas ierīču ērtu sadarbību un pārvaldīšanas iespējas. Nenāksies katrai viedajai spuldzei, katram tosterim turēt viedtālrunī savu lietotni. Matter plānos ir viedās ierīces ērti un vienkārši pārvaldīt ar mājās jau esoša Wi-Fi palīdzību. Turklāt Matter sola, ka visa ierīču kontrole būs lokāla, nevis ierīces paļausies uz mākoni, kas, visticamāk, ir vecs laptops kaut kur Āzijā.

    Šobrīd absolūts vairums Lietu Interneta ierīču paļaujas uz serveru darbību un stabilitāti, bet Matter vēlas nodrošināt atteikšanos no dažkārt tik trauslā interneta savienojuma. Vienlaikus tas nozīmētu ātrāku viedā mājokļa darbību un uzlabotu drošību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    17.03.2023 11:32

    Belkinu privet

    Krotow
    20.03.2023 10:31

    Matter esamību biju palaidis garām. Ideja ir laba, jo “mākonis” konkrētai IOT draziņai ne vienmēr var būt pieejams. Un reģistrācija tur reizēm arī ir gana čakarīga. Derētu arī tikai Bluetooth atbalsts, jo WiFi arī ne vienmēr būs pieejams.

    Vecā laptopa tēmai derētu iemest prooflinku. Ticu, ka “mazie” IOT ražotāji īpaši nedomā par sava mākoņa atbalstu, taču vnk ķeksītim derēja.

    Reklāma