Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche apstiprina laiku, kad pie klientiem nonāks nākamie elektriskie modeļi

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Porsche sniedzis oficiālu informāciju par saviem jaunākajiem elektrifikācijas plāniem, izziņojot laiku, kad un kurš modelis saņems elektrisko versiju. Porsche zīmola un visas Volkswagen grupas vadītājs Olivers Blume izziņoja vairākus jaunumus, bet par visu pēc kārtas.

    Blume sniedza vairākas detaļas par gaidāmo elektrisko Cayenne modeli. Viņš īpaši uzsvēra, ka tas būs ceturtās paaudzes SUV, kas nozīmē, ka tas būs pilnīgi jauns auto. Ražošanā tam ir jānonāk 2026. gadā, taču Porsche rindas kārtībā vispirms ir divi citi modeļi. Tāpat Porsche vadība atkārtoti apstiprināja, ka tiek izstrādāts pilnīgi jauns krosovers, kas Porsche piedāvājumā atradīsies virs Cayenne. Tas būs veidots, izmantojot jauno SSP platformu, kas pagaidām ir izstrādes stadijā. Blume skaidro, ka šis auto vairāk paredzēts Ķīnas un ASV tirgum. “Auto tiek izstrādāts, la piedāvātu izcilu sniegumu un automatizētās braukšanas funkcijas, saglabājot Porsche tipiskākās īpašības, vienlaikus sniedzot pilnīgi jaunu pieredzi salonā,” saka Blume.

    Nākamgad sagaidīsim elektrisko Macan, bet 2025. gadā pie klientiem jānonāk elektriskam 718. Ņemot vērā jau esošo Taycan un gaidāmos papildinājumus elektroauto klāstā, Porsche prognozē, ka 2030. gadā aptuveni 80% viņu pārdoto auto būs elektriski. Līdz 2030. gadam netiek plānots elektrisks 911, taču arī šim modelim tiek gatavota hibrīdversija.

    Lai arī Porsche velta daudz resursu elektroauto attīstībai, ražotājs neplāno atteikties no savas sintētisko degvielu jeb “e-fuels” programmas, pie kuras tiks strādāts arī turpmāk. Porsche uzskata, ka šī programma var līdzpastāvēt ar elektroauto un aizpildīt nišas segmentus. Lielu mērķauditoriju Blume saskata jau esošajos Porsche īpašniekos, īpaši tajos, kuriem pieder klasiski modeļi.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma