Web Analytics
More
    Reklāma

    Backblaze sagatavojis atskaiti par SSD atmiņu uzticamību

    Jaunākie raksti

    Backblaze, kas nodarbojas ar mākoņdatošanas pakalpojumu sniegšanu, ir publiskojis SSD atmiņu atteiču līmeni (angliski failure rate), bet labākai izpratnei vēlētos lietot salikumu kļūdu skaits.

    Backblaze saņēmis uzmanību, pateicoties šai atskaitei, kas var tikt izlaista katru ceturksni vai reizi gadā. Šoreiz uzņēmums ir apkopojis informāciju par to, cik no viņu izmantotajām SSD atmiņām ir atteikušās darboties no 2018. 1. oktobra līdz 2022. gada 31. decembrim. Tāpat pieejama informācija par atmiņu temperatūru.

    Reklāma

    Uzņēmums ikdienā izmanto 13 dažādas SSD atmiņas, kādas arī ir pieejamas ikdienas patērētājiem. Tās veic ikdienas darbu, kā startē operētājsistēmu, ieraksta, labo un dzēš dažādas žurnalēšanas datnes (angliski log files). Tas dod iespēju šīs atmiņas salīdzināt līdzīgā lietošanā, kādā tie darbotos ikdienas lietotāja datorā, un ne vienmēr serveru centrā.

    Šo četru gadu laikā SSD atmiņas ir kļūdījušās un nestrādājušas mazāk kā 1%. Rezultāti iegūti pētot 2906 atmiņas, kuras kopā darbojušās 1 889 279 dienas, bet kļūdu skaits ir bijis 46. Apskatot pieejamo informāciju, ir redzama loģiska saikne, ka ilgāk strādājošās atmiņas ir biežāk atteikušās darboties. Katrā ziņā mazais kļūdu skaits norāda uz SSD atmiņu uzticību, kad tās jāizmanto dažādiem darbiem ar datu uzglabāšanu un izmantošanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    mmbds
    15.03.2023 22:40

    Diez šeit tiek izdalīta SSD atteice dēļ fiziska wear level, pēc kā SSD pāriet read only režīmā un cita veida atteice pēc kura dati nav pieejami?
    Failure due to wear ir normāla diska nolietošanās, tāpēc būtu interesanti zināt vai viņa arī ir iekļauta šajā statistikā

    KKTK
    16.03.2023 13:09
    Reply to  mmbds

    Loģiski ir līdz “failure due to wear” nemaz netikt un uz “galu ejošo” SSD laicīgi apmainīt. Tātad, domāju, ka šīs kļūdas nav statistikā.

    Reklāma