Web Analytics
More
    Reklāma

    Logitech G703 spēlēm paredzētās peles apskats

    Jaunākie raksti

    Datorpeles un it īpaši spēlēm paredzētās dārgās pelītes ir ļoti subjektīvs pirkums, jo katram rokas izmēri un paradumi atšķiras, tāpat atšķiras vēlme pēc peles satvēriena un svara. Pēdējā laikā iziets cauri visai plašam Logitech un citu ražotāju pelīšu klāstam, mums pat dažas šobrīd ir iekrājušās, lai būtu iespējams tās salikt blakus un salīdzināt.

    Reklāma

    Pie mums šoreiz nonākusi Logitech G703 pelīte, kas nav īsti dēvējama par jaunu, bet to vēl arvien ražo un piedāvā pircējiem. Logitech G703 peles modelis nav diez ko viegls, te ir ne tikai iebūvēts akumulators, bet arī pāris RGB LED gaismiņas. Ar vienu uzlādi Logitech G703 pelīte nodzīvos 35 stundas (ieslēgts RGB) vai līdz pat 60 stundām, ja atstāsi RGB LED izslēgtus. Pelītes izmēri ir 124 mm x 68 mm x 43 mm. RGB LED izgaismojums nav nekas unikāls, un man pat šķiet, ka tas bezvadu pelēs ir lieka greznība, bet laikam jau cilvēkiem patīk.

    Logitech G703 peles pamatā ir 25K HERO optiskais sensors, pele sver ap 93 gramiem (komplektā ir arī 10 g smags papildu svariņš) un to vari apvienot ar Logitech PowerPlay lādēšanai paredzēto peles paliktni. Pelīte izmanto LIGHTSPEED bezvadu savienojumu, kas raksturīgs Logitech G sērijas ierīcēm.

    Apskata tapšanas laikā Logitech G703 peles cena ir ap 115 eiro, kas ir visai daudz tik vecam pelītes modelim, bet acīm redzot ļaudis to ir iecienījuši.

    Izskats un uzbūve

    Var just, ka Logitech G703 pelīte nav paredzēta kā daļa no Logitech SUPERLIGHT sērijas, jo tomēr pelītes svars ir tuvu pie 100 gramiem, kā arī to vēl paredzēts speciāli padarīt smagāku ar komplektā esošo svariņu, kas ievietojams peles apakšdaļā. Te gan var tikai izvēlēties vai nu ievietot 10 gramu svaru vai arī izmantot pelīti kopā ar Logitech PowerPlay lādēšanai paredzēto peles paliktni.

    Uzreiz jāsaka, ka Logitech G703 pele ir lieliski izsvarota, kas būtu nozīmīgi tiem, kuri paraduši cilāt peli no galda virsmas. 10 gramu svariņš gan pamatīgi novirza svaru uz peles aizmugures daļu.

    Man ļoti patika Logitech G703 pelītes sānu pogas, tās ir lielas un izteiktas, pirmo reizi sastapos ar peli, kurai neizslēdzu tās sānu pogas Back funkciju. Kopumā vispār rodas sajūta, ka te nav daudz lauzīta galva par peles svaru, tā vietā izmantoti feini slēdzīši ne tikai peles galvenajām, bet arī sānu pogām. Tāpat arī izmantotie materiāli nešķiet plāni un trausli. Atšķirībā no vertikālajām ofisa pelēm, Logitech G sērijas bezvadu pelēm gan neviens nesola izturību, ja tās netīšām notriec no galda.

    Daudzas Logitech spēlēm paredzētās peles ir aprīkotas arī ar augstas precizitātes spēļu sensoru HERO 25K, kas piedāvā 1-1 attiecību precizitāti bez jebkādas filtrēšanas vai paātrināšanas programmatūrā, un arī Logitech G703 nav izņēmums.

    Peles komplektā ir lādēšanas vads, LIGHTSPEED bezvadu uztvērējs, USB pāreja (lai USB uztvērēju var nolikt tuvāk pelei), kā arī jau minētais 10 g svariņš.

    Programmatūra

    Logitech G703 pelīti pavada jau zināmā Logitech G HUB programmatūra, kas ļauj pielāgot visas peles pogas, sensora izšķirtspēju (peles kursora ātrumu), pielāgot RGB LED izgaismojumu, atjaunināt peles programmatūru. Logitech G HUB ļauj pārslēgt Logitech G703 pelīti tādā kā offline režīmā ar vairākiem iepriekš sagatavotiem profiliem dažādām spēlēm un citām dzīves situācijām. Kad Logitech G703 pelīte pārslēdzas šajā offline režīmā, vari to ar saglabātajiem iestatījumiem pievienot pie jebkura cita datora arī ja tajā nav uzstādīta Logitech G HUB programmatūra. Tāpat visi peles iestatījumi tiks saglabāti iekšējā atmiņā. Šis ir super ērti, ja Logitech G703 izmantosi kopā ar vairākām ierīcēm.

    Peles lietošana

    Mani pirmie iespaidi par Logitech G703 pelīti ir visnotaļ pozitīvi, bet kaut kā šķita, ka tā paredzēta drīzāk relaksētu spēļu baudīšanai. Internets gan parādīja, ka esmu alojies, jo Logitech G703 pelīte ir gana iecienīta arī ātrāku spēļu čempionu vidū. Vairāki Valorant spēcīgie spēlētāji izmanto Logitech G703, arī citās straujās spēlēs šis peles modelis ļāvis ieņemt augstas vietas rangu tabulās.

    Logitech G703 ir drīzāk plaukstas tvēriena (palm grip) tipa pelīte, tā ir visai plata un augsta, bet komforts un peles tvēriens ir dikti subjektīvs rādītājs. Bet Logitech G703 pavisam noteikti var izmantot arī citos tvērienos.

    Logitech G703 ir visai izteikta liekta forma, kas to padara tikai par labās rokas peli. Šis noteikti ir pieraduma jautājums, bet man kā simetrisku peļu lietotājam arī Logitech G703 šķita pieklājīgi ērta. Liekums nav tik liels, lai pelītes izmantošanu padarītu neierastu.

    Kā jau minēju iepriekš, Logitech G703 ir pamatīga izmēra un ļoti patīkami spiežamas sānu pogas. Man ir ļoti svarīgi, lai sānu pogas netīšām nesaspaidītu, un Logitech G703 pogas ir tieši perfektas šajā ziņā. Tāpat tās ir ļoti ērti aizsniegt, bet vienlaikus vari tās ignorēt, ja nevēlies pogas izmantot. Šajā jomā Logitech G703 pārspēj gandrīz visas citas iepriekš paprovētās pelītes.

    Nobeigumā

    Jāsaka, ka ir izdevies pamēģināt visai plašu pelīšu klāstu. Pats es ikdienā izmantoju Logitech G Pro X SUPERLIGHT un arī jūtami lētāko Logitech G305 pelīti. G305 modelis ir ar vienu AA tipa bateriju, bet to esmu nomainījis pret AAA izmēra bateriju, lai samazinātu G305 svaru. Un man ir jāsaka, ka no visām minētajām pelēm visērtākā šķiet šodienas varone Logitech G703, bet pieradums pie mazāka peles svara saka, ka Logitech G703 varēja būt vieglāka.

    No kreisās G305 -> G703 -> G Pro X SUPERLIGHT

    Ja tā dikti piesienas pelītei, tad varēja vēlēties, lai būtu iespējams ievietot USB spraudni pašā pelē, kā tas ir gandrīz visām citām redzētajām Logitech bezvadu pelēm. Arī gribētos, lai Logitech nedaudz uzlabotu savas ne tik jaunās, bet vēl arvien aktuālās peles ar USB Type-C uzlādi, nevis gadiem atstāt microUSB.

    Visādi citādi Logitech G703 noteikti ir vērts vismaz iekļaut peļu izvēles saraksta topa pieciniekā vai pat topa trijniekā, ja pie sirds iet plaukstas tvēriena (palm grip) tipa pelītes. Nav šai pasaulē dikti daudz plaukstas tvēriena peles spēlēm, pēdējā laikā visi ražotāji spiež uz mazāka svara un arī izmēra pelēm. Manuprāt, plaukstas tvēriens padara Logitech G703 gana universālu un ērti izmantojamu arī 8 stundu ofisa darbos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alberts Kviesis
    13.03.2023 14:35

    Jaunie cilvēki, kas peli spaida pirmo reizi mūžā, iemanās spiest peles kreiso taustiņu ar īkšķi un labo ar rādītāju, tā sakot, ka šādi esot ērkak.. ko tādiem ieteikt? Un nevar pārmācīt, ka mēs turam peli savādāk un, ka domāts rādītājs un vidējais pirksts abām pogām.

    Ciba
    13.03.2023 16:18

    Pie īkšķa parasti ir īstaustiņi uz priekšu un atpakaļ.
    Lepnākām pelēm ir horizontālais ripulus.
    Tas ka sīkie var izkrist no koka bez traumām vai dzert bez paģirām nenozīmē ka viņu locītavu elastība ir pareizā prakse.

    KKTK
    14.03.2023 09:25

    Lūdzu, ideja startapam. Visu mūžu bakstot emoji ar īkšķi, iespējams viņu īkšķi ir daudz veiklāki par mūsu, dinozauru īkšķiem.

    Alberts Kviesis
    14.03.2023 11:37
    Reply to  KKTK

    Līdzīgi kā ar kreiļiem – saka, ka tā ir ērtāk un iepūt, pretējo nepierādīsi (jo it kā kādam tā vajag, komunismā mācīja, ka kreiļu nav)

    Reklāma