Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel no Vācijas valdības vēlas papildus 3.2 miljardus eiro rūpnīcas būvniecībai

    Jaunākie raksti

    Pat tāds gigants kā Intel izjūt inflāciju un projektu sadārdzināšanos, kas arī licis Intel no Vācijas valdības lūgt vēl 3.2 miljardus eiro ražotnes projektam. Vācija jau piesolījusi Intel 6.8 miljardus eiro, kas sekmētu Eiropas neatkarību no Ķīnas pusvadītāju ražošanas.

    Papildu tam Intel investēs 12 miljardus eiro, lai dubultotu Īrijā esošās ražotnes jaunu, kurā tiek ražoti Intel 4 mezgli (angliski node) priekš citām uzņēmuma Eiropas ražotnēm. Kopumā Intel mūsu pasaules daļā gatavojas investēt līdz pat 80 miljardiem eiro, jo plānos ir attīstīt izpētes un attīstības centru Francijā, kā arī būvēt citas saistītās ēkas Itālijā, Polijā un Spānijā. Jau šobrīd skaidri nosprausts, ka Intel Eiropas ražotnēs līdz 2027. gadam investēs 33 miljardus eiro.

    Reklāma

    Jaunā Vācijas rūpnīca sastāvēs no divām pusvadītāju fabrikām, kurā tiks ražoti nākamās paaudzes Angstromera produkti. Ražotnes celtniecība tiks uzsākta 2023. gada pirmajā pusē ar mērķi to pabeigt 2027. gadā, tā atradīsies Magdeburgā.

    Intel pusvadītājus ražos ne tikai savām vajadzībām, bet paredzēts, ka jaunajā rūpnīcā tiks ražotas detaļas Intel Foundry Services klientiem. Jaunā ēka nodrošinās arī 3000 pastāvīgas vakances pēc tās atvēršanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alberts Kviesis
    20.02.2023 22:16

    investēs 12 miljardus eiro, lai dubultotu Īrijā esošās ražotnes jaunu

    nepieciešama n un d līdzskaņu mija

    Guntars K
    27.02.2023 14:33

    Bet šis sāk ost, ka viss nav tik labi ar to čainu un ka patiesībā viņi tiešā veidā atbalsta fašistus karā. Šie soļi vairāk izskatās pēc ASV organizēta ultimāta. Cik ilgi vēl tas turpināsies ar stulbām sankcijām, tā vietā, lai nogrieztu visu?

    Reklāma