Web Analytics
More
    Reklāma

    “Sony Creators’ Cloud” platforma tagad ir kļuvusi pieejama arī privātpersonām

    Jaunākie raksti

    Sony paziņo par savu nākamās paaudzes “Creators’ Cloud” platformu, kas sniegs virkni lietojumprogrammu un funkciju ne tikai profesionāliem satura veidotājiem, kā tas ir bijis līdz šim, bet arī privātpersonām, kuras vēlas izmantot datu mākoņa piedāvātās iespējas, sākot no satura rediģēšanas līdz pat tīklošanās iespējām ar citiem šīs platformas lietotājiem visā pasaulē.’

    2022. gada septembrī Sony iepazīstināja ar “Creators’ Cloud” — datu mākonī darbināmu lietojumprogrammu un pakalpojumu komplektu profesionāliem satura veidotājiem un korporatīvajiem lietotājiem. Šis nākamās paaudzes “Creators’ Cloud”, kas paredzēts individuāliem satura veidotājiem, tagad ienāk tirgū ar tādu pašu klāstu, bet tajā būs atrodamas pielāgotas lietojumprogrammas un pakalpojumi, tai skaitā tūlītēja fotoattēlu un video augšupielāde, ātra sākotnējā rediģēšana, kā arī iespēja darboties no vairākām ierīcēm. Uzņēmums vēlas, lai šī platforma kļūst par noderīgu un satura veidotāju ikdienā neatņemamu rīku.

    Reklāma

    Sony ir novērojis, ka satura veidotāji arvien vairāk meklē digitālās iespējas, tai skaitā platformas, kurās vienuviet uzglabāt savus radošos rīkus, kā arī vietu, kur ātri un ērti dalīties ar saturu, apmainīties ar viedokļiem, mācīties no citiem satura veidotājiem un piedāvāt savus pakalpojumus. Mākslīgā intelekta dibinātā “Creators’ Cloud” ir Sony atbilde.

    “Creators’ Cloud” platforma individuāliem satura veidotājiem piedāvā datu mākoņkrātuvi, kas ir pieejama jebkurā laikā un jebkur, kopienu “Discover”, kurā satura veidotāji var publicēt savu saturu un komunicēt ar domubiedriem, kā arī “Master Cut” (beta versijā), kas ir tiešsaistes rediģēšanas pakalpojums. Šī platforma ietver arī “Creators’ App” — programmu, kas atvieglo attēlu un video satura pārnesi no kameras uz datu mākoni.

    Saturs ir uzreiz pieejams vairākās ierīcēs

    Tā kā satura veidotājiem ir svarīgi apskatīt un kopīgot savu saturu ātri, efektīvi un droši, platforma ļauj to viegli izdarīt, piedāvājot lietotājiem programmu “Creators’ App”. Tā ir “Imaging Edge Mobile” pēctece, kas atvieglo fotoattēlu un video tiešu augšupielādi no kameras, kā arī satura skatīšanu un pārvaldīšanu mākonī. Šīs programmas galvenās funkcijas ietver:

    • Failu pārnesi no kameras uz platformu;
    • Iespēju kameru vadīt attālināti;
    • Datu mākoņkrātuvi.

    Platformas darbības sākumā failu tiešā augšupielāde mākoņkrātuvē, izmantojot lietotni “Creators’ App”, būs pieejama tikai Sony kamerām α7 IV un ZV-1F. Līdz ar “Creators’ App” privātpersonām izlaišanu, “C3Portal App”, mākoņa lietojumprogramma profesionāļiem un uzņēmumiem, tiks pārdēvēta par “Creators’ App for Enterprise”.

    Satura veidotāji no visas pasaules vienuviet

    “Discover” ir vēl viena lietderīga “Creators’ Cloud” funkcija. Lietotāja profils un viņa paša atlasītā publiskā satura portfolio būs pieejams kopīgošanai ar citiem satura veidotājiem, tādējādi ļaujot domubiedriem apmainīties ar viedokļiem vai paplašinot sadarbības iespējas.

    Programmā “Discover” pie attēliem un videoklipiem, ko lietotājs būs atlasījis savā publiskajā portfolio, tiks pievienota informācija par kadra uzņemšanas vietu, kameras un objektīvu modeļiem, ar ko saturs ir uzņemts, iestatījumiem, žanru un daudz ko citu, lai tādā veidā tiktu izveidota mācību vide platformas lietotājiem – satura veidotāji varēs demonstrēt sevis paveikto, smelties iedvesmu no citiem un sadarboties viens ar otru.

    Ātra, ērta un viegla satura rediģēšana

    Kā daļu no “Creators’ Cloud”, Sony ievieš arī “Master Cut” (beta versijā) lietojumprogrammu, ko darbina mākslīgais intelekts (sākotnējā fāzē pieejama tikai Apvienotajā Karalistē). Ar šīs programmas palīdzību tiek atvieglota un paātrināta sākotnējā satura rediģēšana, izmantojot kameras metadatus.

    “Master Cut” nodrošinās lietotājiem ātru, vienkāršu un augstas kvalitātes video satura sākotnējo rediģēšanu pirms tas tiek pārnests uz NLE (nelineārās rediģēšanas programmatūra). Sākotnēji paredzēts, ka “Master Cut (Beta)” tiks piedāvāta kā beta versija, kas būs pieejama bez maksas, izmantojot tīmekļa pārlūkprogrammu, toties vēlāk tā tiks attīstīta, balstoties uz lietotāju atsauksmēm.

    Šīs programmas galvenās funkcijas ietvers:

    • Īpaši precīzu kadra stabilizāciju, kas būs balstīta uz kameras metadatiem;
    • Samazinātu troksni un optimizētu audio līmeni, izmantojot skaņas avotu atdalīšanu;
    • Piekļuvi saturam no vairākām ierīcēm, pateicoties datu sinhronizācijai mākonī;
    • Automātisku līdzīga satura grupēšanu, izmantojot attēlu un kadru analīzi.

    “Creators’ Cloud” platforma nākotnē turpinās attīstīties, regulāri pievienojot jaunas programmas un funkcijas, kas tiks izstrādātas, balstoties uz lietotāju atsauksmēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma