Web Analytics
More
    Reklāma

    Atvērta reģistrācija ikgadējam sieviešu hakatonam “ENERGY. RESOURCES. EFFICIENCY.”

    Jaunākie raksti

    Vēršot uzmanību uz sieviešu iesaisti tehnoloģijās un atzīmējot Vispasaules Sieviešu dienu, jau ceturto gadu pēc kārtas biedrība “Riga TechGirls” rīko “Women in Tech” hakatonu. Fokuss šogad vērsts uz tehnoloģiju inovāciju radīšanu enerģijas un resursu krīzes risināšanai. Hakatonā aicinātas pieteikties gan iesācējas, gan dažādu nozaru profesionāles un tehnoloģiju ekspertes. Piedalīties laipni aicināti arī vīrieši.

    “Women in Tech” hakatona pasākumi norisināsies hibrīda formātā jau no 24.februāra, bet pats hakatons no 10. līdz 12. martam. Klātienes norises vietas būs Prezi birojs, Rīgas Ekonomikas augstskola un  Latvijas Universitātes Dabas māja. Dalībieki varēs piedalīties hakatonā un ar to saistītajos pasākumos arī attālināti.

    Reklāma

    Hakatona galvenais uzdevums it radīt drošu, labi organizētu un aicinošu vidi, kurā arī sievietēm būtu iespēja radīt savu pirmo jaunuzņēmuma aizmetni hakatona formātā. Dalībnieces varēs atrast partnerus savām jau esošajām idejām vai pievienoties kādai komandai, lai palīdzētu attīstīt citas idejas. Riga TechGirls aicina hakatonā pieteikties arī mentorus, kuri varētu palīdzēt komandām ar savām zināšanām biznesa attīstībā un tehnoloģijās.

    Visiem hakatona dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī īpaši šim pasākumam organizētās darbnīcās par dizaina domāšanu, prototipēšanu, komandu veidošanu un biznesa ideju prezentēšanu. Paša pasākuma ietvaros dalībnieces tiks aicinātas attīstīt idejas un ar tehnoloģiju palīdzību būvēt risinājumus problēmām kas saistās ar enerģijas taupīšanu, resursu sadali un darbu va procesu efektivitāti.

    “Katru gadu martā organizējam iekļaujošu hakatonu, kurā īpaši aicinām piedalīties tieši sievietes, jo parasti jaunuzņēmumos un hakatonos sievietes ir ļoti maz pārstāvētas. Mūsu hakatonā vismaz puse dalībnieku ir sievietes un ar viņu dalību vēlamies visiem parādīt, ka sievietes var ne tikai saņemt ziedus 8.martā, bet arī realizēt savas idejas, sapņus un potenciālu, ja vien dāvājam viņām tādu iespēju. “Women in Tech” hakatonā šogad aicinām domāt tieši par aktuālo – risinājumiem enerģijas un resursu efektivitāti!” komentē “Riga TechGirls” vadītāja Anna Andersone.

    “Šī gada hakatona tēma ir aktuālāka nekā jebkad agrāk. Lai īstenotu mūsu klimata ambīcijas, mums ir jāiemācās to darīt ar ierobežotiem resursiem. Mums ir vajadzīgi visi iespējamie risinājumi! Ir svarīgi šos jautājumus risināt, iesaistot meitenes un sievietes tehnoloģijās. Mums ir vajadzīgas viņu idejas, aktivitātes un iniciatīvas. Mēs esam apņēmušies nodrošināt šādu jēgpilnu sieviešu līdzdalību, tāpēc labprāt strādājam kopā ar “Riga TechGirls”. Kopā mēs varam tuvoties nevienlīdzības mazināšanai un dzimumu līdztiesības sasniegšanai. Šīs vērtības ir Nīderlandes feministiskās ārpolitikas pamatā. Ja lielākam skaitam cilvēku būs vienādas iespējas, mums būs drošāka, stabilāka un pārtikušāka pasaule.” stāsta Nīderlandes Karalistes vēstniece Klaudija Magdalena Njo Pīterse.

    Pagājušā gada hakatonā ar tēmu “Women. Peace. Security.” piedalījās 177 dalībnieces no 16 dažādām valstīm un tā noslēgumā tika prezentētas 9 dažādas idejas. Plānots, ka šogad hakatonā varētu piedalīties ap 200 dalībniekiem gan no Latvijas, gan citām pasaules valstīm, pārstāvot 30 komandas.

    Reģistrēties hakatonam var līdz 9. martam https://ej.uz/Registration_Hackathon

    Hakatonu atbalsta Nīderlandes Karalistes vēstniecība Latvijā, Prezi, Printify, Latvijas Universitāte, Rimi Baltic, EIS Group, TET un SEB.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dindāls
    22.02.2023 11:21

    Cik tas balagāns saņem no budžeta?

    Reklāma