Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” testē globālās viesabonēšanas “Starlink” pakalpojumu, kas maksās 200 dolārus mēnesī

    Jaunākie raksti

    Saskaņā ar ziņojumu, ko saņēmuši atsevišķi “Starlink” lietotāji – “SpaceX” testē jaunu pakalpojumu, ko devē par “Global Roaming Service” jeb globālo viesabonēšanu. Lietotājiem par 200 ASV dolāriem mēnesī būs iespēja piekļūt ātrgaitas satelītu internetam “teju no jebkuras vietas pasaulē”, kur pieejams “Starlink” pakalpojums.

    “SpaceX” norāda, ka jaunā pakalpojuma darbību nodrošina “Starlink” starpsatelītu savienojums. Uzņēmums uzsver, ka lietotājiem tiks piedāvāta ātra, zema latentuma datu pārraide, kas nereti var miksēties ar brīžiem, kad savienojums ir slikts vai nav vispār. Taču “SpaceX” mierina, ka savienojuma kvalitāte laika gaitā tiks uzlabota.

    “SpaceX” skaidro, ka “Global Roaming Service” pakalpojuma pieejamība konkrētajā teritorijā ir tiešā mērā atkarīga no normatīvajiem apstiprinājumiem. Šeit jāpiezīmē, ka “SpaceX” joprojām gaida daudzu valstu apstiprinājumu “Starlink” pakalpojuma sniegšanai. Starp tām ir tādi lielie tirgi kā Indija, Pakistāna, Taizeme. Savukārt drīzumā “Starlink” tiks palaists tādās valstīs kā Ekvadora, Kostarika un Dienvidkoreja. Vēl virknē valstu vēl nav runas par “Starlink” palaišanu.

    Jaunais pakalpojums maksās 200 ASV dolārus mēnesī. Taču jārēķinās, ka papildus nepieciešams iegādāties 600 USD vērtu tehniskā aprīkojuma komplektu, kas nodrošinās “Global Roaming Service” darbību. Tajā ietilpst šķīvis savienojumam ar satelītiem, statīvs un WiFi rūteris.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dindāls
    22.02.2023 17:25

    A šitas Ukrainā strādās?

    Arturs
    23.02.2023 02:06

    Ja Starlink nekonkurēs ar 4G šaubos ka viņiem klientu būs daudz. Pat saslēgt kopā visus 3 ISP sanāk lētāk par 200 € mēnesī. Vēl pie tā visa Starlink tērē ap 100W visu laiku kamēr Mikrotik 4G 17 šķīvis iekļaujās PoE strāvas budžetā.

    Reklāma