Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc deviņu gadu darba no amata atkāpusies “Youtube” vadītāja

    Jaunākie raksti

    Darba nedēļas izskaņā ar būtiskiem jaunumiem nāca klajā pašreizējā “Youtube” izpilddirektore Sūzana Vodžicki (Susan Wojcicki). Viņa paziņoja, ka pēc deviņu gadu darba nolēmusi likt malā “Youtube” vadītājas pienākumus un vēlas vairāk koncentrēties uz ģimeni, veselību un saviem privātajiem projektiem.

    Lai arī kā “Youtube” vadītāja viņa nostrādāja deviņus gadus, kopumā “Google” Vodžicki darbojas no pašiem pirmsākumiem – teju 25 gadus – un bijusi lieciniece, kā šī kompānija top par tehnoloģiju gigantu. “Google” dibinātāji Lerijs Peidžs (Larry Page) un Sergejs Brins (Sergey Brin) iekārtoja biroju viņas vecāku garāžā, kur arī būtībā dzima pati kompānija. Gadu vēlāk Vodžicki kļuva par pirmo “Google” mārketinga vadītāju.

    Reklāma

    Vēlāk Vodžicki darbojās vairākos “Google” projektos un bija tā, kura 2006. gadā mudināja “Google” iegādāties toreiz vēl mazzināmo, gadu jauno “Youtube”. Astoņus gadus vēlāk Vodžicki pārņēma “Youtube” vadības grožus un vienlaikus kļuva par vienu no retajām sievietēm, kura vadīja lielu tehnoloģiju uzņēmumu. Kā redzams, viņai tas ļoti labi izdevies – “Youtube” šo gadu laikā kļuvusi par nozīmīgu “Google” sastāvdaļu un veiksmīgi turpina attīstību.

    Savā atvadu vēstulē Sūzana Vodžicki informējusi, ka “Youtube” vadītāja pilnvaras pārņems viņas faktiskais vietnieks Nīls Mohans (Neal Mohan). Jāpiezīmē arī, ka Vodžicki pavisam nepametīs “Google”. Viņa īstermiņā palīdzēs iestrādāties Mohanam un pildīs arī “Google” padomnieces pienākumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rara
    18.02.2023 19:38

    Tas ir poļu uzvārds, kas dzimtajā izrunas formā būtu Vujcicka.
    Amerikānietes sevi sauc par “Vūčicki”:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Anne_Wojcicki
    https://en.wikipedia.org/wiki/Susan_Wojcicki
    “Vodž…” tur nekādi nesanāk.
    Veiksmi darbā!

    Biteme
    20.02.2023 08:46
    Reply to  rara

    How do you pronounce Wojcicki?
    You conglomerated J, C and I letters into one sound and made them sound like ‘je’ or ‘jit’, American-style. And finally the last three letters C,K and I, that in American would be read like ‘kee’, you pronounce the Polish way, ‘tski’

    Nav skaidrs, vai kursoram ir vērts latviskot uzvārdus savos rakstos, jeb tā arī ir tā pievienotā vērtība pārtulkotajam rakstam, jo visi jau redzēja angliski?

    Last edited 1 year ago by Biteme
    Viesturs
    19.02.2023 22:27

    Tas tādēļ, ka viņai neizdevās mēģinājumi uzspiest man Premium!

    Reklāma