Web Analytics
More
    Reklāma

    RTU Zinātnes un inovāciju centrs piedāvā vērtīgas mācības jauniešiem Daugavpils Inovāciju centrā

    Jaunākie raksti

    Daugavpils Inovāciju centrs aicina 13 līdz 18 gadus vecus jauniešus piedalīties izglītojošā programmā «Makerspace», kas ilgs no februāra līdz maijam. Mācības īsteno Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrika, dodot jauniešiem iespēju praktiski un radoši darboties, izmēģināt savas idejas un to dzīvotspēju.
    Pirmās nodarbības notiks 10. un 11. februārī.

    Programmā «Makerspace» jaunieši pieredzējušu speciālistu vadībā gūs ieskatu un praktiskās iemaņas inovatīvās metodēs un pieejās produktu radīšanā. Interesentus sagaida gan pieredzes dizaina meistarklase, gan ideju ģenerēšanas darbnīca un virkne citu aizraujošu nodarbību, kurās varēs meklēt atbildes uz dažādiem jautājumiem, piemēram, kas ir biomīmikrija, kā uzbūvēt biznesu un vai visi var būt uzņēmēji, kādas ir prototipēšanas iekārtu iespējas un robežas. Īpaši interesantas solās būt praktiskās darbnīcas, kur jaunieši varēs izmēģināt spējas prototipēšanā un robotu konstruēšanā, darboties ar vakuumformēšanu, uzzināt vairāk par produktu un portretu fotografēšanu un informācijas dizainu.

    Reklāma

    Pirmo četru nodarbību laikā 10. un 11. februārī biznesa ideju pirmsinkubatora «RTU IdeaLAB» vadītāja un mentore, jaunuzņēmuma «VREACH» direktore Kristiāna Kārkliņa dos ieskatu biznesa modeļa veidošanas pamatprincipos, savukārt RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes doktorante, SIA «Humico» radītāja Kristīne Irtiševa stāstīs, ko dara ķīmijas tehnologs un kas ir biomīmikrija. Nodarbības notiks Daugavpils Inovāciju centrā Vienības ielā 30, Daugavpilī.

    Sīkāka informācija par nodarbību laiku, norisi un pieteikšanās – ej.uz/MakerspaceDIC
    RTU Zinātnes un inovāciju centrs attīsta studentu inovāciju un uzņēmējdarbības spējas, piedāvā inovatīvu produktu izstrādes pakalpojumus, kā arī aktīvi iesaistās vietēja un starptautiska mēroga inovāciju ekosistēmās. Daugavpils Inovāciju centrs ir uz kompetenču pieeju balstīta izglītojoša iestāde, kas veicina zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas (STEM) jomu zināšanu attīstību, prasmju ieguvi un karjeras izvēli STEM un uzņēmējdarbības jomā.

    Izgītojošā programma «Makerspace» tiek īstenota Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.–2021.gada perioda programmas «Pētniecība un izglītība» aktivitātē «Inovāciju centri»projektā «Inovāciju centra izveidošana Daugavpilī» (Nr. NFI/IC/VIAA/2020/4, līguma Nr. 9.-20.2.2.1/4.).

    Kursors.lv komentārs: Daugavpils saausās! Izskatās pēc interesantām lekcijām, ko iesaku apmeklēt. Padod ziņu par šo saviem draugiem un paziņām Daugavpilī!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma