Web Analytics
More
    Reklāma

    Peugeot gatavo jaunās paaudzes “508” sedanu, lai konkurētu ar Tesla Model 3

    Jaunākie raksti

    Francūžu autoražotājs Peugeot turpina attīstīt nākamās paaudzes “508” sedanu, kas ieplānots tikai elektriskā izpildījumā. Peugeot ambīcijas ir gana augstas – ražotājs vēlas, lai šis modelis konkurē (un izkonkurē) Tesla Model 3.

    Šobrīd aktuālās paaudzes modelis ir apritē jau kopš 2018. gada, tāpēc tuvāko pāris gadu laikā jebkurā gadījumā sagaidāms jaunās paaudzes modelis. Nepieciešamība pēc nākamās paaudzes modeļa sakrīt ar Peugeot mātesuzņēmuma Stellantis tehniskās attīstības aktualitātēm – plānots, ka 2025. gadā Peugeot pāries uz Stellanis STLA modulāro elektroauto platformu. Līdz šim ražotājs izmantoja iepriekšējās PSA platformas, kas ir pielāgotas elektroauto, taču nav radītas speciāli tiem, tāpēc inženieriem bija jāpieņem dažādi kompromisi.

    Jaunās paaudzes platforma nozīmē arī daudzus tehniskus jauninājumus, tostarp krietni uzlabotas autonomās braukšanas funkcijas, krietni jaudīgākus elektromotorus, labākus akumulatorus, kas ļaus nobraukt daudz tālāk nekā pašreiz, kā arī lielāku pieejamo uzlādes jaudu. Janvārī izrādītais “Inception” koncepts bija aprīkots ar 800V bateriju sistēmu, 100kWh baterijām, kas sniedz 800 kilometrus ar vienu uzlādi. Tāpat konceptam bija divi elektromotori, kas attīsta 680 zirgspēku jaudu. Ražotājs plāno, ka daudzas no demonstrētajām tehnoloģiju inovācijām šajā konceptā varēs pārnest uz sērijveida mašīnām tuvāko pāris gadu laikā.

    Neskatoties uz to, ka sedanu pārdošanas apjomi visā pasaulē kopumā krītas, Peugeot neplāno atteikties no “508” modeļa. Kā norāda autoražotāja valdes priekšsēdētāja Linda Džeksone, nedaudz tiks mainīts tā pozicionējums. Auto, iespējams, būs nedaudz augstāks kā šobrīd, bet saglabās sedana virsbūves formu. Peugeot ko līdzīgu pavisam nesen izpildīja ar pilnīgi jauno “408”. “Nedomāju, ka kāds uzskata, ka krosoveri pazudīs. Tie ir populārāki nekā jebkad agrāk, tomēr autoražotāji, arī mēs, meklējam veidus, kā tos padarīt aerodinamiskākus. Ņemot vērā šīs izmaiņas, arī mašīnu siluetos ieraugām jaunas līnijas un pārmaiņas,” saka Džeksone.

    Jau tuvāko dažu gadu laikā Peugeot zīmols un tā mašīnas piedzīvos lielas izmaiņas – vizuāli mašīnas līdzināsies “Inception” konceptam. Lai arī gaidāmas izmaiņas, Peugeot plāno saglabāt šobrīd aktuālo modeļu līniju, gatavojot jaunas versijas gan hečbekiem, gan arī trim krosoveriem ražotāja klāstā.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma