Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmais PCIe 5.0 NVMe SSD – nedaudz ātrāks, bet par to samaksāsi ar troksni

    Jaunākie raksti

    Japānā jau šobrīd ir iespējams pasūtīt pirmo mājas lietotājiem paredzēto PCIe 5.0 NVMe SSD, kam it kā vajadzēja atnest lielākus datu ieraksta un nolasīšanas ātrumus. Jauno PCIe 5.0 NVMe SSD ražo CFD Gaming.

    Kā jau bija gaidāms, jaunais PCIe 5.0 NVMe SSD ir ar aktīvās dzesēšanas ventilatoriņu, kas ir izmēros niecīgs un pirmās atsauksmes norāda uz to, ka ventilatoriņš ir arī neganti skaļš. Minētais PCIe 5.0 NVMe SSD izmanto Phison E26 kontrolieri un Micron B58R 3D TLC NAND, tāpat jāpiezīmē, ka SSD tipa atmiņa pieejama ar 1 TB, 2 TB vai 4 TB ietilpību.

    Reklāma

    Kā rāda pirmie veiktspējas testi, tad PCIe 5.0 NVMe SSD atmiņa nav neko daudz ātrāka par labu PCIe 4.0 NVMe SSD, bet niecīgais 17 mm ventilators griežas ar ātrumu līdz 21 000 apgriezieniem minūtē, radot nepatīkamu troksni.

    Vai ikdienā ātruma pieaugumu varēs just? Atsevišķos uzdevumos droši vien. Bet bet niecīgais 17 mm ventilatoriņš dīks kā aptracis pavasara dundurs cauru gadu.

    Avotsguru3d
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    grh
    08.02.2023 10:39

    Izskatās bišk pašvaks apgreids šajā gadījumā pret pci-e 4. Pieņemu, ka rakstā pieminētais datu nesējs būs budžetnieks pret pārējiem, kurus šogad piedāvās.

    Reklāma