Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford un Red Bull sadarbosies ne tikai F1, bet arī “stratēģiski svarīga” elektroauto izstrādē

    Jaunākie raksti

    Aizvadītās nedēļas izskaņā Red Bull Pirmās formulas komanda paziņoja par sadarbību ar Ford, taču abu uzņēmumu sadarbība neaprobežosies tikai ar prestižāko autosacīkšu seriālu pasaulē – Motortrend ziņo, ka abi uzņēmumi sadarbosies “stratēģiski svarīga” Ford elektroauto izstrādē. Tā izteicies Ford valdes priekšsēdētājs Džims Farlijs.

    “Nesen piedalījos izvērtējumā par mūsu, iespējams, stratēģiski svarīgāko elektroauto. Mūsu komanda šo projektu izstrādā slepenībā. Viņiem jautāju, kurš strādā pie aerodinamikas. Saņēmu atbildi, ka tie ir Red Bull Pirmās formulas cilvēki,” izteicies Farlijs.

    Oficiālā paziņojuma laikā Ford šķietami sniedza mājienus par augstas veiktspējas Ford F-150 Lightning pikapu. Pagaidām nav skaidrs, ko tieši Farlijs ir domājis ar “stratēģiski svarīgu elektroauto”, jo ļoti jaudīgam pikapam īsti nav vajadzīga īpašas aerodinamikas pakotnes izstrāde. Ņemot vērā, ka projektā iesaistās Red Bull F1 komandas darbinieki, eksperti spriež, ka tas ir ļoti nopietns projekts un tas varētu būt kāds interesants, jauns sporta auto. Ford arī neslēpj, ka F1 projektā gūtās zināšanas viņi vēlas likt lietā savu ielas mašīnu izstrādē.

    Ford nav snieguši itin nekādu plašāku informāciju, ko viņi plāno, taču zināšanas elektroauto attīstībā komplektā ar Red Bull F1 speciālistu izstrādāto aerodinamiku varētu sanākt kas ļoti interesants.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma