Web Analytics
More
    Reklāma

    “Schneider Electric” parakstījis sadarbības līgumu ar Ogres tehnikumu

    Jaunākie raksti

    Šī gada 25. janvārī starptautiskais energopārvaldības uzņēmums “Schneider Electric” parakstīja sadarbības līgumu ar Ogres tehnikumu. Līgums paredz, ka abas puses apņemas līdzdarboties nozares izglītības procesa nodrošināšanā, popularizēšanā un attīstības veicināšanā. Tostarp “Schneider Electric” apņemas piešķirt stipendijas labākajiem Ogres tehnikuma audzēkņiem, kas ir nolēmuši savu nākotni saistīt ar nozari.

    Sadarbības ietvaros Ogres tehnikuma audzēkņiem būs iespēja apmeklēt “Schneider Electric” rūpnīcu un uzņēmuma iespēju robežās saņemt atbalstu pētniecisko un projektu darbu veikšanā.  Ogres tehnikuma direktore Ilze Brante stāsta, ka šī sadarbība audzēkņiem pavērs plašākas iespējas praktiski pielietot iegūtās zināšanas un gūt lielāku ieskatu nākotnes profesionālajā dzīvē.

    Reklāma

    Sadarbība arī paredz, ka “Schneider Electric” sniegs ekspertu novērtējumu Ogres tehnikuma izstrādātajiem mācību materiāliem un piedāvās stipendijas labākajiem Ogres tehnikuma audzēkņiem no elektronikas un datorsistēmu tehniķa programmām, piešķirot katrai kvalifikācijai pa trim stipendijām. Līdztekus tam uzņēmums nodrošinās vieslektorus Ogres tehnikuma profesionālās izglītības programmu kvalitatīvai īstenošanai un informēšanai par nozares jaunumiem un attīstību.

    Kā norāda uzņēmuma “Schneider Electric” personāla daļas vadītāja Iveta Sakne, viena no lielākajām uzņēmuma vērtībām ir profesionāli un nozares zinoši darbinieki, līdz ar to šī sadarbība kalpotu gan kā iedvesma jaunajiem profesionāļiem, gan kā ieguldījums nozarē. Tieši tādēļ uzņēmums kopā ar tehnikuma audzēkņiem un pedagogiem apņemas iesaistīties tādu mācību materiālu izstrādē, lai izglītības iestādes absolventi varētu veiksmīgi integrēties uzņēmuma “Schneider Electric” ražošanas darba vidē.

    Tikmēr “Schneider Electric” rūpnīcas direktors Pēteris Zavadskis uzsver, ka būtiski ir iet līdzi laikam, nodrošinot topošajiem nozares profesionāļiem iespēju apgūt jaunākās ražošanas prakses.

    “Jau līdz 2025. gada beigām vēlamies dubultot rūpnīcas izmērus Rīgā, ražojot aizvien sarežģītākus un “gudrākus” produktus, kas nozīmē nepieciešamību pēc aizvien jauniem elektronikas ražošanas speciālistiem, kuri ir spējīgi pārvaldīt jaunākās ražošanas un digitālās tehnoloģijas. Nu jau vairāk nekā septiņus gadus rūpnīca sadarbojas ar Ogres tehnikumu, kas sagatavo jaunos speciālistus, izmantojot progresīvas mācību programmas, atbilstoši tirgus prasībām,” stāsta P. Zavadskis.

    Kursors.lv komentārs: Sadarbība starp tehniskajām izglītības iestādēm un industrijas pārstāvjiem ir ļoti nozīmīga, tāpēc man šķita svarīgi publicēt šo preses relīzi. Ogres tehnikums ir labs piemērs šādu sadarbību veidošanā un ceru, ka tā nesīs ieguvumu studentiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma