Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” radījis AI rīku, kas var ģenerēt mūziku no apraksta teksta formā

    Jaunākie raksti

    Mākslīgais intelekts šogad turpina savu uzvaras gājienu, arvien vairāk dažādiem uzņēmumiem sākot izmēģināt tā sniegtās iespējas. Viens no tiem, protams, ir “Google”, kas radījis jaunu mākslīgā intelekta sistēmu “MusicLM”, kas var uzģenerēt jebkāda žanra mūziku, izmantojot tikai doto tekstu. Lai arī risinājums ir diezgan iepaidīgs, “Google” to vēl neplāno izlaist.

    Tiesa, “MusicLM” nav pirmā šāda veida AI sistēma, kas domāta dziesmu radīšanai. Ir bijuši vēl vairāki citi varianti un līdzīgi risinājumi. Taču tehnisko ierobežojumu un limitēto apmācību datu dēļ līdz šim nevienam no šiem risinājumiem nav izdevies radīt augstas sarežģītības un precizitātes dziesmas. “MusicLM” ir pirmā mākslīgā intelekta sistēma, kas to spēj.

    Reklāma

    “MusicLM” apmācīts, izmantojot datu kopu, kas ietver 280 000 stundu ilgu mūziku. Tas ir pietiekami, lai AI rīks varētu ģenerēt dziesmas pēc apraksta, piemēram, kvalitatīvu džeza skaņdarbu ar saksofona solo un solistu. Vajag tik iedot mākslīgajam intelektam teksta aprakstu, un tas tev uzģenerēs atbilstošu skaņdarbu.

    Vienlaikus iepriekš teiktais nebūt nenozīmē, ka “MusicLM” ir ideāls, drīzāk pagaidām tālu no tā. Dažiem dziesmu paraugiem ir izkropļota kvalitāte, kas gan ir normāli un neizbēgami, trenējot AI. Tāpat “Google” pētnieki uztraucas par autortiesībām, jo dziesmu ģenerēšanā mākslīgajama intelektam ir tendence izmantot ar autortiesībām aizsargātu darbu fragmentus. Šie arī ir galvenie iemesli, kāpēc “Google” nesteidzas ar “MusicLM” izlaišanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma