Web Analytics
More
    Reklāma

    Audi uzvar strīdā pret NIO par mašīnu nosaukumiem

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Audi uzvarējis tiesvedību vācu tiesā pret ķīniešu autoražotāju NIO, kā rezultātā NIO Vācijā aizliegts izmantot nosaukumus “ES6” un “ES8”. Minhenes reģionālās tiesas spriedumā norādīts, ka šie nosaukumi pārāk līdzīgi Audi “S6” un “S8” modeļu nosaukumiem un tos iespējams sajaukt, proti, kāds varētu nodomāt, ka “ES6” vai “ES8” ir Audi sporta mašīnu elektriskās versijas.

    Lietu iztiesājošais tiesnesis piekrīt, ka NIO nosaukumi faktiski ir atšķirīgi no Audi, taču burts “E” nav pietiekams, lai tie būtu pietiekami atšķirīgi. Tiesnesis skaidro, ka tie ir “mentāli saistīti” vismaz no skaņas un izrunas perspektīvas. “Pastāv risks, ka patērētāji uzskatīs, ka “ES6” ir elektrisks “S6″. Klienti var uzskatīt, ka tie ir divi auto no viena un tā paša autoražotāja. Iespējama kļūda asociācijas dēļ,” skaidro tiesnesis.

    Šis spriedums nav galīgs un NIO ir iespējas iesniegt apelāciju, taču pagaidām ķīniešu autoražotājs Vācijā nedrīkstēs reklamēt auto ar šo nosaukumu. Ja NIO nepildīs noteikumus, tad uzņēmumam var draudēt 250 tūkstošu eiro sods, savukārt NIO rīkotājdirektors Vācijā var nonākt cietumā uz sešiem mēnešiem. NIO drīkst brīvi reklamēt un tirgot “ES7”, kas Vācijai pārsaukts par “EL7”.

    Audi savā paziņojumā norāda, ka uzņēmums rūpīgi sargā savu intelektuālo īpašumu, savukārt tiesneša lēmums apstiprina, ka NIO pārkāpis Audi preču zīmes. Audi uzsver, ka daudzi no viņu modeļiem ir ikoniski, ar ilgu vēsturi, īpaši tas attiecas uz Audi S modeļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    23.01.2023 10:47

    Sajaukt Audi S6 ar NIO ES6 var tikai totāls idiots. Bet, priecē fakts, ka Audi ir sācis NIO uzskatīt par tiešu konkurentu!

    Last edited 1 year ago by Skābene
    Biteme
    23.01.2023 10:50
    Reply to  Skābene

    Būtībā, tas ir vienīgais, ko var secināt no šī raksta – audi nav pārliecināts par savu vietu auto ražotāju hierarhijā.

    Last edited 1 year ago by Biteme
    azad
    23.01.2023 16:27
    Reply to  Biteme

    Nesmīdini😄 Visiem ir skaidrs, kas ir Audi. Par to otru nosaukumu uzzināju tikai šinī rakstā, laikam ka tie otrie ražo baterijas vai ko tādu😄

    Biteme
    23.01.2023 18:02
    Reply to  azad

    Cik patīkami ir dzīvot pagātnē – viss ir skaidrs un nav šaubu, kas ir kas, jo viss jau ir bijis un tāpēc saprotams)

    azad
    27.01.2023 10:48
    Reply to  Biteme

    Iemet kādu statistiku cik šie ķīniešu nākotnes brīnumi ir Latvijā reģistrēti. Jeb atkal kārtējās runas, ka nu tik nāks, nu tik būs, auto ražotāji ar gadu desmitu pieredzi un sabūvētu infrastruktūru pazudīs, nākotne nāk😄

    Tītars
    23.01.2023 11:38
    Reply to  Skābene

    Kompānijas regulāri tiesājas un met naudu pret šķietami nesvarīgām lietām, tas viss ir ar mērķi lai neiedrošinātu topošās/augošās kompānijas riskēt.

    Skābene
    23.01.2023 12:01
    Reply to  Tītars

    Rietumeiropas auto ražotāji regulāri tiesājas ar ķīniešiem bez īpašiem rezultātiem. Šī tiesvedība tikai reklamē NIO. Pamainīs nosaukumu no ES6 uz EV6 un rullēs tālāk, bet visi audi īpašnieki tagad zina par NIO.

    geksis
    23.01.2023 23:45

    Audi vēl varētu Samsung iesūdzēt par šādu pašu nosaukumu, jo tak var nejauši sajaukt…:D

    Reklāma