Web Analytics
More
    Reklāma

    RTU 18. janvārī aicina iepazīt studentu radītus prototipus

    Jaunākie raksti

    18. janvārī plkst. 16.30 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centra pasākumu zālē «Moon», Ķīpsalas ielā 6A, studentu inovāciju grantu programmas aktivitātes «Vertikāli integrēts projekts» dalībnieki prezentēs rudens sezonā paveikto un iepazīstinās ar prototipiem.

    «Vertikāli integrēta projekta» 2022. gada rudens sezonā starpdisciplināras studentu komandas izgatavojušas un veiksmīgi izmēģinājušas gan otro lieljaudas raķeti, gan prototipus un ideju risinājumus bioenerģijas, notekūdeņu attīrīšanas, zemas enerģijas patēriņa ēku, sensora tehnoloģiju, digitālo dvīņu un robotikas jomā.

    Reklāma

    «Vertikāli integrēts projekts» dod iespēju studentiem no dažādām studiju programmām un līmeņiem sadarboties ilgtermiņa pētniecības projektā, vienlaikus stiprinot un paplašinot mācībspēku zinātnisko darbību. Studentu komandas ir starpdisciplināras un vertikāli integrētas, proti, tajās piedalās gan RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēni, gan bakalaura, maģistrantūras un pat doktorantūras studenti.

    Līdz 3. februārim studenti aicināti pieteikties programmas 2023. gada pavasara sezonai – https://idejubanka.lv/#/programs/xjNJOTDsLi

    Jaunajā sezonā studentiem tiks piedāvāta iespēja arī radīt novatoriskus, strukturāli sarežģītus augstas izturības betona elementus izmantošanai būvniecībā, iesaistoties jaunā komandā «Mūsdienu betons». Piedaloties šajā studentu inovāciju grantu programmas aktivitātē, studējošie var saņemt 200 līdz 228 eiro lielu ikmēneša stipendiju.
    «Vertikāli integrēts projekts» ir viena no vērienīgās studentu inovāciju grantu programmas aktivitātēm (ERAF līdzfinansētais projekts Nr. 1.1.1.3/18/A/006 «Inovāciju granti jūrniecības nozarē studējošajiem»). RTU šo aktivitāti īsteno kopš 2019. gada (no 2019. gada līdz 2022. gadam projektā «RTU inovāciju granti studentiem», kopš 2022. gada – projektā «Inovāciju granti jūrniecības nozarē studējošajiem»), lai attīstītu studentos inovatīvo domāšanu, jaunradi un uzņēmējspējas.

    Kursors.lv komentārs: Kopumā šis izskatās pēc atskaitīšanās pasākuma par finansējuma izlietojumu, tomēr visinteresantākā sadaļa šeit mums šķiet tieši kopsadarbība starp dažādu kursu un mācību programmu studentiem. Tas ir tas par ko pēdējos gados daudz runā un beidzot mums ir iespēja palūkoties uz šīs sadarbības augļiem. Ja kāds no lasītājiem apmeklēs šo pasākumu, lūgums padalīties komentāros pie raksta kā tur gāja un ko labu sanāca redzēt. Paldies!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Niko
    18.01.2023 20:38

    Bija ļoti interesanti projekti, dažiem patiešām milzīgs potenciāls. Tādiem pasākumiem trūkst mediju un uzņēmēju uzmanības. Vienīgais privātā sektora pārstāvis, kurš piedalījās – Accenture. Rekomendēju jums apciemot pavasara semestra finālu. Būs 9 interesanti projekti.

    Reklāma