Web Analytics
More
    Reklāma

    SimpleCharge atklāj 3 elektroauto uzlādes iekārtas Ķīpsalā

    Jaunākie raksti

    Vietējais uzņēmums SimpleCharge Ķīpsalā uzstādījis trīs elektroauto uzlādes iekārtas. Tas veikts atbalsta programmas „Atbalsts tehnoloģiju uzstādīšanai Viedpilsētas tehnoloģiju pilotteritorijās” ietvaros. Latviešu uzņēmums SimpleCharge izstrādā elektroauto uzlādes risinājumus, kas izmanto gaismas stabu infrastruktūru. Uzlādes stacijas uzstādītas sadarbībā ar  Rīgas Domes Pilsētas Attīstības departamentu un Rīgas aģentūru “Rīgas Gaisma”.

    Uzņēmums uzlādes iekārtas novietojis uz trim secīgiem gaismas stabiem Ķīpsalā, Zunda krastmalā, pretim Rīgas Tehniskās Universitātes Elektrotehnikas un Vides Inženierzinātņu fakultātei.

    “SimpleCharge risinājums pašvaldībai ir ļoti inovatīvs ar to, ka tā ieviešana ir salīdzinoši elementāra. Nav nepieciešami jauni būvdarbi, saskaņošanas, instalācijas un citas lietas, kas sumējoties izmaksā vairākas SimpleCharge uzlādes stacijas. Rezultātā SimpleCharge uzlādes stacijas var nedz tikai piedāvāt lētāku uzlādes pakalpojumu, bet arī ātrāku elektrotransportlīdzekļu uzlādes tīkla attīstību, kas ir svarīgi gan pilsētas klimata mērķu sasniegšanai, gan efektīvas transporta infrastruktūras nodrošināšanai,” saka Rīgas Domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone.

    Iekārtas izmanto jaudas balansēšanu, lai optimāli izmantotu apgaismes tīklā pieejamo jaudu. Katra iekārta spēj lādēt ar jaudu līdz 22 kW un tās ir ērti novietotas blakus stāvvietām, lai nodrošinātu elektroauto piekļuvi. Katra stāvvieta ir arī aprīkota ar attiecīgām satiksmes regulējuma zīmēm. Uzlāde pieejama 24 stundas diennaktī, izmantojot Eleport aplikāciju, savukārt vienas kilovatstundas cena ir 30 centi.

    “Mēs, Eleport, ļoti priecājamies par SimpleCharge uzņēmuma panākumiem, jo elektroauto uzlādes piedāvāšana dzīvesvietā ir kritiska, lai pārliecinātu cilvēku pārsēsties uz elektroauto. Kā SimpleCharge elektrouato uzlādes iekārtu operators esam novērojuši, ka iekārtas ir salīdzinoši pieprasītas. Arī 2023.gadā aktīvi atbalstīsim SimpleCharge nedz tikai Latvijā, bet arī kaimiņvalstīs, kur ļoti liels īpatsvars iedzīvotāju dzīvo daudzdzīvokļu mājās un ir sarežģīti ierīkot privāto uzlādes risinājumu,” atklāja Eleport vadītājs Latvijā Kārlis Mendziņš.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    17.01.2023 10:20

    Interesanta ceļa zīme! Kā policists zinās vai uzlāde notiek, vai arī uzlāde pabeigta?

    AppleFan
    17.01.2023 10:27
    Reply to  Skābene

    Visdrīzāk tas ir domāts “ir vai nav iesprausts kabelis” :D

    Skābene
    17.01.2023 10:47
    Reply to  AppleFan

    Ārzemēs ir redzēti gudrinieki, kas bezmaksas uzlādes vietas izmato kā parkingu, piesprauž kabeli un stāv visu dienu.

    Elektriķis
    17.01.2023 11:08
    Reply to  Skābene

    Ir redzēti arī tādi, kurie ierīko savos ICE auto “lādēšanas ligzdas”.

    Skābene
    17.01.2023 11:20
    Reply to  Elektriķis

    Radoša pieeja! :) Kaut gan ir jau arī PHEV, kurus var un vajag lādēt!
    Mani gan vairāk fascinē zīmju licēju loģika. Vēl viens klasisks loģikas trūkuma paraugs ir NESTE benzīntanks pie Lielupes Rimi Jūrmalā, kur ir autogāzes uzpildes dus un saliktas 326.ceļa zīmes, kas principā aizliedz apstāties pie uzpildes stacijas. Vai nu gribēja likt 327.zīmi bet sajauca ar 326., vai arī gribēja likt 326. zīmi ar papildzīmi (izņemot DUS klientiem), bet darbu veicējs kaut ko nebija sapratis un salika pa savam.

    Last edited 1 year ago by Skābene
    Biteme
    17.01.2023 11:34
    Reply to  Elektriķis

    Tas strādā tikai ārzemēs. Pie mums acīgie pamanītu izpūtēju un izglāzētu smalkos lukturus, izārstējot viltus elektrovilkmi un atjaunojot līdzsvaru dabā. Pēc smakas jau var atšķirt īstu EV no mimikrējoša)

    Elektriķis
    17.01.2023 12:40
    Reply to  Biteme

    Skatīt Skābenes komentāru: ir arī PHEV. Un vēl, nezinu kādēļ, man šķiet ka EV lietotāji nav “glāzētāji”.

    Haralds Jekabsons
    17.01.2023 14:10
    Reply to  Elektriķis

    Latvijā līdz tādam pat neaizdomājas. Pirms nedēļas šājā uzlādes vietā varēja redzēt, ka ICE bez emocijām izmanto visas uzlādes vietas kā parastu stāvvietu…

    Bukerbrod
    18.01.2023 03:21

    Nav vajadzība ne pēc elektoauto ne pēc lādēšanas stacijām,pilnīgs musars

    Kursors.lv
    18.01.2023 07:00
    Reply to  Bukerbrod

    Pamato.

    Reklāma