Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairākās Eiropas valstīs īstenota vērienīga krāpšanas operācija ar kriptovalūtām

    Jaunākie raksti

    Krāpšanās kriptovalūtu jomā nekur nav pazudusi arī 2023. gadā. Eiropas Savienības Aģentūra tiesu iestāžu sadarbībai krimināllietās “Eurojust” aizvadītajā piektdienā nākusi klajā ar paziņojumu, ka Eiropas varas iestādes ir atklājušas vērienīgu kriptovalūtu krāpšanas operāciju, kas īstenota vairākās Eiropas valstīs – Bulgārijā, Kiprā un Serbijā. Zināms, ka noziedznieki no saviem upuriem paspējuši izkrāpt “vismaz desmitiem miljonu eiro”.

    Krāpnieki savus potenciālos upurus “nozvejojuši” internetā, sazinājušies ar tiem telefoniski un pierunājuši iesākumā veikt nelielas investīcijas, kas deva iespēju tūlītēji nopelnīt. Pēc tam šie ļaundari mudināja ieguldīt vairāk naudas, ko investori, protams, vēlāk pazaudēja.

    Reklāma

    “Eurojust” paziņojumā teikts, ka krāpnieki darbojušies ļoti profesionāli. Viņi izveidojuši zvanu centrus, kas atradās Serbijā, izmantoja tehnoloģisko infrastruktūru, kas atradās Bulgārijā, savukārt izkrāpto naudu atmazgāja Kiprā. Šobrīd precīzi nav aprēķināts, bet tiek uzskatīts, ka noziedzniekiem izdevies izkrāpt “vismaz desmitiem miljonu eiro” no vairāk nekā 250 cilvēkiem Vācijā, Šveicē, Austrijā, Austrālijā un Kanādā. Par šādas summas apmēriem liecina arī konfiscēto lietu saraksts: vairāk nekā 150 datori, trīs automašīnas, divi luksusa dzīvokļi, 1 miljons dolāru kriptovalūtās un 50 000 eiro skaidrā naudā. Par pastrādāto šobrīd arestēti 15 cilvēki.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis
    17.01.2023 11:17

    Mīļie cilvēki lūdzu jums piemērs kāpēc jālasa grāmatas un jāattīsta kritiskā domāšana!

    Krotow
    21.01.2023 16:39
    Reply to  Janis

    Tas tiesa. Un nevajag pat kripto. Šobrīd līdzīgi mēģina čakarēt arī citos virzienos. Kaimiņienei nupat zvanīja it kā no Google Varšavas biroja – lai apstiprinot viņas Google konta atjaunošanu un telefonā nospiežot “Jā”. Labi ka viņa pirms tam iedomājās pienākt un pajautāt. Jautrīšiem otrā galā tika piesolīta tikšanās ar policiju un šie fiksi pazuda. Tantei gan nācās mainīt konta paroli.

    Reklāma