Web Analytics
More
    Reklāma

    “ChatGPT” konkurents “Character.AI” ļauj sazināties ar ikvienu – dzīvu vai mirušu

    Jaunākie raksti

    ChatGPT” trakums arvien vairāk sāk pārņemt pasauli. “OpenAI” jau ziņojuši, ka strādā pie vēl krietni, krietni advancētāka mākslīgā intelekta čatbota “GPT-4”, kas neskaitāmas reizes pārspēs pašreizējo versiju.

    Paralēli tam visam uzdarbojas gan tie, kuri rada viltus “ChatGPT” lietotnes, gan konkurentu veidotāji. Viens no tādiem ir “Character.AI”. Tas ir visai inovatīvs čatbots, kas ļauj sarunāties ar gandrīz jebkura cilvēka digitālo kopiju neatkarīgi no tā, vai tas ir dzīvs vai miris, izdomāts vai reāls.

    Šo risinājumu radījuši bijušie “Google” darbinieki Daniels De Freitas un Noams Šazīrs. Līdzīgi kā “ChatGPT” arī “Character.AI” zināšanas smeļas no rakstiem, ziņām, grāmatām un citiem digitālajiem resursiem, lai sniegtu pēc iespējas ticamākas atbildes. Taču atšķirībā no “ChatGPT” šim čatbotam ir daudzas personības, ja tā var teikt. Lietotājs var pats izvēlēties, ar ko sarunāties – Īlonu Masku, Albertu Einšteinu, Ābrahamu Linkolnu utt. Piemēram, kādreizējam ASV prezidentam Linkolnam var pajautāt, cik, viņaprāt, veiksmīgi virzās mūsdienu politika. Jautāt principā var jebko jebkam.

    Tiesa, “Character.AI” veidotāji uzreiz norāda, ka šis čatbots nav domāts informācijas gūšanai, bet gan vairāk izklaidei. Lietotājs, sarunājoties ar personu digitālajām kopijām, var, piemēram, ģenerēt jaunas idejas, saņemt emocionālu atbalstu utml.

    Mākslīgais intelekts pavisam nopietni sāk pretendēt uz cilvēku darba aizstāšanu. Kas ir “ChatGPT” un ko tas piedāvā?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    14.01.2023 13:09

    Elziņa galīgi sapūtās, kad pateicu, ka viņa ir beigta 🙄

    uzlāde
    16.01.2023 09:41

    Runājot par krāpniekiem, tas Simon Høiberg savu ziņu ir vienkārši izdomājis no zila gaisa. Tā nav oficiāla OpenAI ziņa, un paši OpenAI neapstiprina neko par 100 triljoniem.

    Reklāma