Web Analytics
More
    Reklāma

    Lai tiktu pie papildus peļņas, “Twitter” apsver izsolēs tirgot lietotājvārdus

    Jaunākie raksti

    Ir jau diezgan daudz runāts par “Twitter” finansiālajām problēmām. Lielākoties Īlona Maska vadības stila dēļ sadarbību atteikuši vairāki lielie reklāmdevēji, tostarp autoražotāji. Tāpat arī lietotāji turpina pamest platformu un izvēlas konkurentu lietotnes. Lai piesaistītu papildus līdzekļus, Masks pat jau sāka meklēt investorus, kuri būtu ar mieru ieguldīt “Twitter”. Redzot, ka ar to droši vien nebūs gana, uzņēmuma vadība apsver sākt tirgot neaktīvo kontu lietotājvārdus, šādi cerot nopelnīt kādu lieku centu.

    “Twitter” paziņojumā norādīts, ka uzņēmums apsver rīkot tiešsaistes izsoles, kurās cilvēki varētu solīt par sev tīkamajiem lietotājvārdiem. Ja šāds plāns tiktu īstenots, izsolēs nonāktu ap 1,5 mijardiem lietotājvārdu, kuru īpašniekiem vairs nav aktīvs “Twitter” konts. Jau pērnā gada decembrī Masks paziņoja, ka neaktīvos kontus plāno dzēst, taču tagad atradis veidu, kā no tā visa gūt peļņu. Tiesa, pagaidām nav skaidri zināms, vai šī ideja tiks īstenota.

    Reklāma

    Līdz šim “Twitter” politika neļāva pirkt un pārdot lietotājvārdus. Neskatoties uz to, jau vairākus gadus melnajā tirgū ir iespējams iegādāties kārotākos “Twitter” lietotājvārdus. Šeit, protams, paveras arī peļņas iespējas hakeriem. Saistībā ar to 2020. gadā tika arestēts kāds pusaudzis, kurš bija uzlauzis vairāku sabiedrībā zināmu cilvēku, kā Baraka Obamas, Īlona Maska, Bila Geitsa “Twitter” kontus un ieguvis to lietotājvārdus, kurus pēc tam par lielu naudu mēģināja pārdot.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roger Wilco
    13.01.2023 14:03

    Izskatās ka ir izdomājis atkratīties no trešo pušu aplikācijām. Kopš vakardienas API izslēgts.

    Biteme
    13.01.2023 14:19
    Reply to  Roger Wilco

    Par API izmantošanu var prasīt naudu no trešajām pusēm, tās paņems no lietotājiem.

    Tītars
    13.01.2023 15:31

    Es varētu izsolīt visas savas caurās zeķes un zeķes kurām pazudis pāris, papildu līdzekļiem. Gan Twitter gan mana gadijumā jautājums ir – vai būs gribētaji.

    Puteklis
    14.01.2023 00:57

    Es saprotu, ka Twitter nebija pelnošākais pasākums uz planētas, bet šādi nolaisties ir jāmāk… Elon, malacis!

    Reklāma