Web Analytics
More
    Reklāma

    Nodarbošanās ar ziemas sporta veidiem var kļūdaini ieslēgt “Apple” ierīču avārijas noteikšanas funkciju

    Jaunākie raksti

    “Apple” pērn nāca klajā ar jaunu funkciju “Crash Detection”, kas pieejama “iPhone 14” un “Watch 8” modeļos. Ja telefons vai pulkstenis konstatē smagu sadursmi, ierīce var palīdzēt sazināties ar neatliekamās palīdzības dienestu. “Apple” ir ļoti centies, lai šī funkcija tiktu aktivizēta vienīgi tad, ja lietotājs patiešām cietis avārijā un radušās nopietnas problēmas. Taču izskatās, ka ziemas sporta veidus “iPhone” un “Apple Watch” uztver par pietiekamu draudu, lai iespējotu “Crash Detection” funkciju.

    Ziņots, ka šīs funkcijas izraisītas viltus trauksmes rada arvien lielākas klapatas neatliekamās palīdzības sniedzējiem ASV. Šī problēma ir tiešā veidā saistīta ar ziemas sporta veidiem, kā slēpošana, snovbords, braukšana ar sniega motociklu, kur parasti ir ātrs starts, strauja apstāšanās, grūdieni, kas “iPhone” un “Apple Watch” var likt “domāt”, ka noticis negadījums. Savukārt ierīces raidītos brīdinājuma signālus sportisti bieži vien nesadzird, jo tā atrodas zem vairāku kārta apģērba un aprīkojuma. Ziemā tā ir acīmredzama problēma, kam daudzi gaida risinājumu.

    Avots: Apple

    “Crash Detection” funkcija izmanto datus no “iPhone 14” un “Watch 8” sensoriem, lai noteiktu, kad ir notikusi nopietna autoavārija. Ja ierīce konstatē, ka notikusi avārija, tā piedāvās izsaukt neatliekamās palīdzības dienestu vai atzīmēt, ka viss ir kārtībā. Ja pēc 20 sekundēm lietotājs nav reaģējis uz šo brīdinājumu, ierīce automātiski zvanīs uz 911. Ir bijuši gadījumi, kad šī funkcija ir veiksmīgi nostrādājusi un izglābusi dzīvības, taču, kā redzams, ierīcei vēl ir jāmācās atšķirt kritiskas situācijas no sporta. Cits variants ir pievienot spēcīgāku brīdinājuma signālu vai arī lietotājam, ja tas plāno nodarboties ar ekstrēmākiem sporta veidiem, pirms tam šī funkcija jāizslēdz.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    12.01.2023 17:28

    Var pagaidīt un palaist trauksmes izsaukumu ja pēc kratīšanās pāris minūtes nekas nenotiek. Tipa kadrs guļ bezsamaņā un nereaģē. Vai vnk telefons no kabatas izkritis un tad par izsaukumu telefona glābšanai Alpu nogāzē īpašniekam pienāk 15 k€ rēķins.

    kaspis
    13.01.2023 15:58

    tak garminam tas pats. pie lielākām aktivitātēm ļoti bieži tiek sos aktivizēts.

    Reklāma