Web Analytics
More
    Reklāma

    Ieguldot gandrīz 1 miljonu eiro, Latvijā radīta digitāla platforma “CargoPoint”, kas atvieglo kravu loģistikas procesus

    Jaunākie raksti

    Latvijas jaunuzņēmums “CargoPoint”, ieguldot gandrīz 1 miljonu eiro, radījis unikālu digitālu platformu, kas savieno kravu nosūtītājus ar to pārvadātājiem. “CargoPoint” aktīvu darbību Latvijā uzsāka pērn janvārī, vēlāk arī Lietuvā un Igaunijā. Šobrīd uzņēmuma mērķis ir kļūt par vadošo kravu platformu Baltijā. Noslīpējot platformas funkcionalitāti un ārējo izskatu, tuvākajā nākotnē “CargoPoint” plāno iekarot arī citu Eiropas valstu tirgus.
    Digitālo platformu “CargoPoint” var izmantot divi dažādi lietotāji – uzņēmumi, kuriem ir nepieciešams kaut ko nosūtīt jeb kravu nosūtītāji, kā arī kravu pārvadātāji jeb uzņēmumi, kuri veic kravu pārvadājumus, sākot ar vieglajām automašīnām un beidzot ar smagajiem auto. Kā norāda jaunuzņēmuma vadītājs Mārtiņš Lucaus, transporta nozarē tāpat kā citur tiek ieviesti dažādi digitalizētie risinājumi, taču “CargoPoint” mērķis ir digitalizēt un automatizēt standarta procesus, tādējādi veidojot izcilu produktu, kurš ir vienlīdz noderīgs lielam klāstam dažādu lietotāju.

    “Šī platforma ir unikāla ar to, ka abām pusēm krietni atvieglo vienus no ikdienā laikietilpīgākajiem procesiem – tie būtu atbilstoša pārvadātāja atrašana un sadarbības koordinēšana kravas nosūtītājiem, un klientu piesaiste un samaksas koordinēšana transporta uzņēmumiem. Šos visus procesus platforma automatizēti un operatīvi izdara abu pušu vietā. Līdztekus tam kravu nosūtītāji no mums saņem tikai vienu rēķinu, neatkarīgi no tā, cik pasūtījumu veikuši un cik dažādu pārvadātāju izmantojuši. Savukārt kravu pārvadātāju vietā mēs automātiski izveidojam vienu rēķinu par visiem izpildītajiem pasūtījumiem un paši veicam tā apmaksu. Tādējādi transporta uzņēmumiem, sadarbojoties ar “CargoPoint”, grāmatvedības pakalpojumi būs nepieciešami ievērojami mazāk,” norāda jaunuzņēmuma vadītājs.

    Reklāma

    M. Lucaus stāsta, ka veiksmīga jaunuzņēmuma izveidē liela loma ir precīzi nodefinētai vīzijai un  pareizajiem sadarbības partneriem. Viens no lielākajiem “CargoPoint” partneriem, kurš jau sākotnēji noticēja tā vīzijai, ir būvtehnikas nomas uzņēmums “Storent”. Šīs sadarbības uzsākšana bija pagrieziena punkts “CargoPoint” attīstībā, kā rezultātā tika izstrādāta pirmā “CargoPoint” versija.

    Guntis Grīnbergs, “Storent Group” pārdošanas un biznesa attīstības vadītājs, stāsta, ka ideja par šo platformu likās saistoša, jo “Storent” vienmēr meklē veidus, kā optimizēt savus biznesa procesus un digitalizēt ikdienas rutīnas darbus, aizstājot tos ar progresīvām tehnoloģijām.

    “Veicot pasūtījumus caur “CargoPoint” platformu, mūsu darbiniekiem nav nepieciešams apzvanīt dažādas transporta kompānijas, atrast pieejamo transportu un izvēlēties labāko pakalpojuma cenu – tas tiek izdarīts automatizēti caur platformu. Tā kā es pats savulaik strādāju kā nomas punkta vadītājs, zinu, cik laikietilpīgs ir šis process, un tāpēc šai idejai jau noticēju no paša sākuma. Mūsu ikdienā ir dažādas nestandarta situācijas, bet uz šo brīdi “CargoPoint” ir spējīgs nodrošināt līdz pat 90% no mūsu transporta vajadzībām,” norāda G. Grīnbergs.

    Šobrīd “CargoPoint” aktīvi sadarbojas ar dažādiem Baltijas uzņēmumiem, kuru starpā ir vairāk nekā 30 kravu nosūtītāji un vairāk nekā 100 transporta pārvadātāji.

    “CargoPoint” vadītājs M. Lucaus uzsver, ka jaunuzņēmuma sākotnējais uzstādījums bija izveidot pārredzamu un caurspīdīgu platformu, kas uzņēmumiem maksimāli atvieglotu ikdienas darbu. Kravas nosūtītājs savu pasūtījumu ievieto “CargoPoint” platformā, norādot sev vēlamo transporta tipu kravas pārvadāšanai. Tikmēr šo pieprasījumu saņem vairākas norādītajiem kritērijiem atbilstošas transporta kompānijas, kuru uzdevums ir izteikt savu piedāvājumu. Pēc piedāvājumu saņemšanas, “CargoPoint” automatizēti izsver labāko risinājumu un kravas nosūtītājam piedāvā izdevīgāko variantu. Jau šobrīd platformā ir 20 dažādi transporta tipi, un tuvākajā nākotnē ir paredzēts arī fiziskajām personām sniegt iespēju ar platformas starpniecību nosūtīt savus privātos sūtījumus.

    “CargoPoint” lietotne ir pieejama gan iOS, gan Android ierīču lietotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma