Web Analytics
More
    Reklāma

    Dienvidkorejā Tesla saņem sodu par neprecīzas informācijas sniegšanu

    Jaunākie raksti

    Dienvidkorejas Godīgas tirdzniecības komisija sodījusi elektroauto ražotāju Tesla ar 2,2 miljonu dolāru lielu naudas sodu, jo ražotājs norādījis nekorektu informāciju – Tesla nav sniegusi informāciju klientiem, ka aukstos laikapstākļos būtiski samazinās nobraucamais attālums ar vienu uzlādi. Korejiešu regulators norāda, ka ziemā nobraucamais attālums var kristies pat par 50,5%, ja salīdzina ar Tesla sniegto informāciju tiešsaistē.

    Regulators apgalvo, ka Tesla pārspīlējusi vairākus apgalvojumus – cik lielu attālumu iespējams veikt ar vienu uzlādi, Supercharger uzlādes iekārtu spējas, kā arī enerģijas izmaksas salīdzinājumā ar iekšdedzes dzinēju. Tesla neprecīzu informāciju norādījusi no 2019. gada augusta līdz pat šim brīdim.

    Fakts, ka ar elektroauto ziemā nevar aizbraukt tikpat tālu kā vasarā nav nekāds jaunums, taču, acīmredzot, korejieši pieprasa, lai šī informācija būtu precīzi norādīta. Lai arī sods pēc būtības nav nekāds lielais, autoražotājam tās tik un tā ir kārtējās sliktās ziņas – Tesla nupat ziņoja, ka 2022. gada 4. ceturksnī atkal uzstādīts piegāžu rekords, piegādājot 405 tūkstošus mašīnu, taču tas ir mazāk nekā prognozēja analītiķi. Tesla akciju vērtība turpina brīvo kritienu bezdibenī, gada pirmajās dienās zaudējot vēl 10 procentus vērtības.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma