Web Analytics
More
    Reklāma

    SIA “Mikrotīkls” ziedo vienu miljonu eiro RTU

    Jaunākie raksti

    Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Attīstības fonds 2022. gadā saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no Latvijas datortīklu aprīkojuma ražotāja SIA «Mikrotīkls». Šādi uzņēmums turpina atbalstīt augstākās izglītības un zinātnes attīstību RTU.

    Ar SIA «Mikrotīkls» ziedojuma palīdzību 2022. gadā īstenoti deviņi projekti, tostarp, RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes Materiālu eksperimentālās mehānikas zinātniskajai laboratorija iegādājās augstas veiktspējas termogrāfijas un termiskās attēlveidošanas kameru, ar kuru mērīt ātri mainīgus termiskos procesus materiālos, elektronikas komponentēs, mehānismos, tajā skaitā objektos, kas atrodas kustībā. Savukārt RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes Mehānikas un biotekstilmateriālu zinātniskā laboratorija, pateicoties ziedojumam, savā rīcībā ieguva diferenciāli skenējošu kalorimetru. Diferenciāli skenējošā kalorimetrija ir viena no visplašāk izmantotajām metodēm polimēru un citu materiālu analīzei, jaunais aprīkojums ļauj pilnvērtīgāk testēt izstrādāto un izgatavoto materiālu īpašības. Papildināts arī RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultātes Ūdens pētniecības un vides biotehnoloģiju laboratorijas aprīkojums. Laboratorija ieguva iekārtu kompleksu paraugu apstrādei – ģenētiskā materiāla izdalīšanai, iekārtu reāllaika polimerāzes ķēdes reakciju veikšanai un sistēmu paraugu materiālu uzglabāšanai. Aprīkojums tiek izmantots pētniecībai un dažāda līmeņa studentu zinātnisko darbu izstrādei.

    Reklāma

    «SIA «Mikrotīkls» ziedojums ir izcils piemērs, kā sekmēt savas nozares izaugsmi, sniedzot neatsveramu ieguldījumu nākotnē! RTU Attīstības fonds ir pateicīgs uzņēmumam par sniegto atbalstu izglītības un zinātnes attīstībā,» uzsver fonda izpilddirektore Anita Straujuma.

    SIA «Mikrotīkls» kopš 2017. gada ir RTU Attīstības fonda sadarbības partneris. Šo gadu laikā uzņēmums ziedojis vairāk nekā 2,26 miljonus eiro RTU laboratoriju modernizācijai, infrastruktūras uzlabošanai un iekārtu iegādei. Par šiem līdzekļiem kopumā īstenoti 29 izglītības un zinātnes projekti, piemēram, Zinātniskās skaitļošanas centrs (RTU HPC) modernizējis datu tīkla un datu glabāšanas infrastruktūru, kas Latvijas zinātniekiem paver iespējas veikt lielāka apjoma datu apstrādi, bet RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes Telekomunikāciju tīklu katedra – Ciparu iekārtu un datoru arhitektūras mācību laboratoriju. Līdzekļi ieguldīti arī mācību komplekta izstrādē C++ valodu apguvei robotikā un RTU Bērnu un jauniešu universitātē, sekmējot bērnu interese par zinātni un tehnoloģijām.

    RTU Attīstības fonds piesaista organizāciju un fizisku personu ziedojumus un dāvinājumus, lai sekmētu augstākās izglītības attīstību Latvijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Opis
    09.01.2023 14:44

    Beidzot pozitīva ziņa.

    Tītars
    09.01.2023 16:47

    Oho, iespaidīgi! Prieks ka liek naudu atpakaļ zinātnē!

    Dedzinam pērno zāli
    10.01.2023 00:53
    Reply to  Tītars

    Zinātnē?
    Teu nau ne jausms kas tajā RTU notiek.

    Reklāma