Web Analytics
More
    Reklāma

    “Nuralogix” izmanto mākslīgo intelektu, lai pēc selfija noteiktu lietotāja veselības stāvokli

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju izstādē “CES 2023” šogad diezgan plašā skaitā tiek prezentēti ar veselību un medicīnu saistīti risinājumi. Viens no tiem ir uzņēmuma “Nuralogix” veselības un labsajūtas lietotne “Anura”, kas ar selfijvideo un mākslīgā intelekta palīdzību spēj noteikt lietotāja veselības stāvokli. Drīzumā šādā veidā lietotājs varēs iegūt 1000 dažādus faktus jeb diagnostikas par savu veselību.

    “Nuralogix” izstrādātais risinājums ir pierādījums, ka dažkārt viens īss video var pateikt vairāk nekā 1000 vārdu. Lietotnes “Anura” darbības princips ir diezgan vienkāršs – lietotājam jāuzņem 30 sekunžu ilgs selfijs un tālāk lietotne, izmantojot mākslīgo intelektu, veic video analīzi un ievāc dažādus veselības datus. Šādā veidā lietotājs var iegūt datus, piemēram, par sirdsdarbības ātrumu un asinsspiedienu, informāciju par garīgo veselību, kā stresa un depresijas līmenis. Tāpat iespējams saņemt plašu statistiku par fizisko veselību, piemēram, ķermeņa masas indekss, ādas vecums, riski saslimt ar dažādām slimībām utt.

    Reklāma

    Lai iegūtu šādus un virkni citu dažādu veselības datu, “Nuralogix” apmācījis mākslīgo intelektu, izmantojot informāciju par aptuveni 35 000 lietotāju. Apmācīšanai tika izmantoti šie paši 30 sekunžu ilgie selfijvideo, ko mākslīgais intelekts analizēja. Uzņēmums atzīst, ka pašreiz daži no mērījumiem ir precīzāki nekā citi, taču norāda, ka laika gaitā datu precizitāte tiks uzlabota. Līdz ar to šobrīd lietotnes “Anura” iegūtajiem datiem ir vairāk papildinoša nozīme. “Nuralogix” arī informē, ka pašreiz tiek strādāts pie tā, lai risinājumu apstiprinātu ASV Pārtikas un zāļu pārvalde, kas dos iespēju to izmantot plašāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    11.01.2023 20:57

    Es tapat varu pataiekt kurs sirgst ar alkoholismu vai narkotisku zalu lietosanu tikai paskatoties uz vinu, realakie paranoiki, aptaukosanas un mazkuztigums nav ne slimiba, ne slinkums.

    Reklāma