Web Analytics
More
    Reklāma

    “Coinbase” vienojas par 100 miljonu dolāru izlīgumu ar Ņujorkas regulatoru

    Jaunākie raksti

    Jāsaka, ka ne visai veiksmīgi gads iesācies populārajai kriptovalūtu biržai “Coinbase”. Sakarā ar finanšu drošības pārkāpumiem tai būs jāšķiras no lielas naudas summas. Tiek ziņots, ka “Coinbase” panākusi vienošanos par 100 miljonu ASV dolāru izlīgumu ar Ņujorkas Finanšu pakalpojumu departamentu, kas to apsūdzēja par nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas likumu pārkāpumiem.

    Ņujorkas regulatori atklāja, ka “Coinbase” naudas atmazgāšanas apkarošanas programmā bija “plašas un ilgstošas” nepilnības, kas konkrētāk attiecas uz klientu uzticamības pārbaudes procedūrām, darījumu uzraudzības sistēmām, nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas riska novērtējumiem. Šīs nepilnības padarīja platformu neaizsargātu pret nopietniem finanšu un cita veida noziegumiem, kā naudas atmazgāšana, bērnu seksuāla izmantošana, narkotiku kontrabanda. “Coinbase” atbildēs par šīm kļūdām, samaksājot 50 miljonu dolāru soda naudu un ieguldot vēl 50 miljonus dolāru, lai novērstu līdzīgus iespējamus pārkāpumus nākotnē.

    Reklāma

    Ņujorkas Finanšu pakalpojumu departaments apgalvojis, ka “Coinbase” rīcība attiecībā uz klientu uzticamības pārbaudi, darījumu uzraudzību un sankciju ievērošanu bijusi nepietiekama. Tā rezultātā pret kriptovalūtu biržu tika izvirzīta apsūdzība par to, ka tā nav veikusi pietiekamas klientu iepriekšējās darbības pārbaudes pirms kontu atvēršanas un nespēja sekot līdzi darījumu uzraudzības sistēmas brīdinājumiem. Šeit jāpiezīmē, ka līdz 2021. gada beigām “Coinbase” bija vairāk nekā 100 000 darījumu uzraudzības brīdinājumu, kurus birža nebija izskatījusi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma