Web Analytics
More
    Reklāma

    Ugandā esošos motociklus bez maksas mainīs pret elektriskajiem

    Jaunākie raksti

    Uganda paziņojusi, ka plāno bez maksas aizstāt visus esošos iekšdedzes dzinēju motociklus valstī ar elektrodzinēja darbinātiem motocikliem. Tiks izmantoti Ugandā ražoti elektriskie motocikli, kuru cena ir ap 1350 dolāriem.

    Ugandā ražotie elektriskie motocikli spējot ar vienu uzlādi nobraukt līdz 70 kilometriem. Tiek arī plānots, ka motocikli būs ar iespēju nomainīt akumulatoru, nevis gaidīt līdz tā uzlādei.

    Tiek uzsvērts, ka elektriskie motocikli ir dabai draudzīgāki, kas Āfrikā tiešām varētu atbilst patiesībai, jo diez vai tur visi servisi un darboņi mājas apstākļos daudz satraucas par vecās motoreļļas pārstrādi un citu nolietoto detaļu nodošanu lūžņos.

    Ir gan viens neliels “bet” – elektriskie motocikli tiks mainīti kopā ar investoriem, kuriem pēc tam tiek solīta iespēja ieviest un uzturēt elektriskās uzlādes stacijas visā valstī, lai atgūtu elektrisko motociklu iegādes cenu. Tāpat tiek minēts, ka nomaināmie akumulatori tiks izīrēti iedzīvotājiem un par to uzlādi (ātru nomaiņu) arī būs kaut ko jāmaksā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    04.01.2023 09:53

    – … nomaināmie akumulatori tiks izīrēti iedzīvotājiem un par to uzlādi (ātru nomaiņu) arī būs kaut ko jāmaksā.

    Par degvielu arī kaut kas ir jāmaksā. Ja akumulators nav jāpērk pašam, tas ir pat izdevīgi.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Biteme
    04.01.2023 10:25

    Vesels mocis par aifona cenu, tas laikam ir izdevīgi?

    Gundars
    04.01.2023 10:44

    Šis pirksta resnuma stienīšu rāmis esot robusts. Par ērtību runāt uz šitādas taburetes ir kuriozi. Disku bremzes mocim ir absolūts minimums, uzsvērt to kā kaut ko īpašu var laikam tikai Ugandā. Baterija novietota tur, kur viss ceļa labums (un Uguandas ceļi laikam nav sterili tīri un sausi) iet pa taisno tai virsū. Ieskaitot akmeņus.
    Bet elektriski, vaizienies!
    p.s. jā izklausās pēcvissslikti

    AC/DC
    04.01.2023 17:14
    Reply to  Gundars

    Acīm redzot nezini ar ko pārvietojas Āfrikā un lielā daļā DA Āzijas. Parasti ar tāda pat paskata ICE dranduļetiem, no kuriem nevienam nav disku bremzes. Labi, ja vispār tās strādā… Neprasi man kā to zinu…
    Sen jau domāju, ka viņiem būtu forši tādus uz elektrību pārtaisīt, jo ātrumi mazi, attālumi arī, ar sauli var lādēt aķus u.t.t.

    KKTK
    04.01.2023 10:50

    Diezgan klasisks veids kā Āfrikā prasības ārvalstu investoriem krājas kaudzītē. Vispirms tu investē uzlādes stacijā, tad nomaiņas stacijā, bet vēl papildus par saviem līdzekļiem uzdāvini elektriskos mopēdus bariņam melnīšu. Un ja tev bizness iet labi, tad vienu dienu pie tevis piebrauks tie paši melnīši tikai jau ar automātiem un pateiks paldies par veiksmīgi uzsākto biznesu viņiem un silti ieteiks pamest šo valsti uz visiem laikiem .

    Munins
    04.01.2023 12:09

    Var iedomāties, kur ugandieši liks vecos akumulatorus – izmetīs kur pagadās, kur tie indēs vidi.

    Krotow
    04.01.2023 13:14
    Reply to  Munins

    Sākumā indēsies paši, jo jauks ārā ar kailām rokam bez respiratora.

    Rudolfs
    04.01.2023 16:00
    Reply to  Munins

    Domā šobrīd nomainīto motora eļļu arī nelej ārā kur pagadās?

    Elektriķis
    04.01.2023 18:57
    Reply to  Rudolfs

    Tu domā ka tur kāds maina močiem eļļu?

    Biteme
    04.01.2023 21:09
    Reply to  Elektriķis

    khm…mocim eļļu nelej pie degvielas?

    Elektriķis
    04.01.2023 21:18
    Reply to  Biteme

    Ja jau bažas bija par eļļas liešanu zemē, tad laikam domas bija par 4-taktu močiem. Divtaktnieku eļļu nav jālej zemē, tā tiešām jālej benzīnā.

    Reklāma