Web Analytics
More
    Reklāma

    “eBay” tirgotās biometriskajās ierīcēs atrasti sensitīvi ASV militārie dati

    Jaunākie raksti

    Iepirkšanās platformā “eBay” var iegādāties teju jebko, un nesens gadījums par to jau atkal lika pārliecināties. Vācu pētnieki “eBay” iegādājušies sešas biometrisko datu ieguves ierīces ar pievienoto vērtību. Šo ierīču atmiņas kartēs pētnieki uzgājuši sensitīvus ASV militāros datus, kas ietver galvenokārt Irākā un Afganistānā mītošo cilvēku pirkstu nospiedumus, acu zīlīšu skenējumus, fotogrāfijas, vārdus, aprakstus.

    Saskaņā ar ziņojumu vairums no šiem cilvēkiem, kuru biometriskie dati atrasti ierīču atmiņas kartēs, sadarbojušies ar ASV armiju. Ja šī informācija nonāktu nepareizajās rokās, sekas, iespējams, būtu ļoti bēdīgas.

    Reklāma

    Šīs biometrisko datu ieguves ierīces iegādājās vācu pētnieku grupa “Chaos Computer Club”. Veikt šādu pirkumu viņus pamudināja 2021. gada “The Intercept” ziņojums, ka talibi konfiscējuši līdzīgas ierīces. Tāpēc pētnieki vēlējušies noskaidrot, vai “eBay” atrodamās iekārtas satur kādus identificējošus datus par cilvēkiem, kuri palīdzēja ASV militārpersonām.

    Taču šajās ierīcēs atrastie dati pētniekus patiesi pārsteidza. Vienas ierīces atmiņas kartē viņi uzgājuši 2632 personu vārdus, tautības, fotogrāfijas, pirkstu nospiedumus un acu zīlīšu skenējumus. Visas sešas biometriskās ierīces izmantotas galvenokārt 2012. – 2013. gadā, lai lielākoties identificētu nemierniekus, pārbaudītu vietējos un trešo valstu pilsoņus, ASV militārpersonas, kuriem ir piekļuve ASV bāzēm. Jābrīnās, kā kaut kas tāds vispār tiek tirgots tādā platformā kā “eBay” un šo ierīču īpašniekiem neienāca prātā iznīcināt šīs atmiņas kartes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma