Web Analytics
More
    Reklāma

    Franču investori iesūdzējuši tiesā “Binance” par vairāk nekā 2,4 miljonu eiro zaudējumiem

    Jaunākie raksti

    Saskaņā ar vietējo mediju ziņām 15 kriptovalūtu investori Francijā iesūdzējuši tiesā kriptovalūtu biržu “Binance Holdings Limited” un tās meitasuzņēmumu “Binance France” par iespējamu negodīgu, maldinošu komercpraksi un krāpniecības mēģinājumu, kā rezultātā šie ieguldītāji esot zaudējuši finanšu līdzekļus ap 2,4 miljonu eiro apmērā.

    Sūdzībā, kas tika iesniegta 14. decembrī, apgalvots, ka “Binance” ir pārkāpusi Francijas likumus, reklamējot un izplatot kriptovalūtu pakalpojumus pirms reģistrācijas apstiprināšanas no valsts finanšu iestādēm. Zināms, ka Francijas finanšu tirgus regulators šī gada maijā piešķīra “Binance” licenci kā digitālo aktīvu nodrošinātājam. Licence ļāva kriptovalūtu biržai piedāvāt tādus pakalpojumus kā aktīvu glabāšana un kriptovalūtu tirdzniecība. Acīmredzot sūdzība par “Binance” kriptovalūtu pakalpojumu reklāmām ietver laiku pirms licences saņemšanas.

    Reklāma

    Sūdzībā iekļautie ekrānuzņēmumi norāda uz to, ka “Binance France” vēl pirms licences saņemšanas aktīvi darbojās sociālajos tīklos, tostarp “Telegram”, kur bija izveidots kanāls “Binance French”. Sūdzībā arī apgalvots, ka “Binance France” esot reklamējusi “TerraUSD” kā ASV dolāram piesaistītu kriptovalūtu. Taču maijā tā piedzīvoja ievērojamu vērtības kritumu, kā rezultātā sūdzības iesniedzēji zaudēja vairāk nekā 2,4 miljonus eiro.

    Tikmēr “Binance” uzsver, ka attiecīgajā laika posmā Francijā nav veikusi nekādas reklāmas kampaņas saviem kriptovalūtu pakalpojumiem. Savukārt minētais “Telegram” kanāls ir pašu lietotāju izveidots. Runājot par “TerraUSD” sabrukumu un investoru zaudējumiem, kriptovalūtu birža skaidro, ka vienmēr publicē brīdinājumus par riskiem, taču gala izvēle par darījuma veikšanu vienmēr paliek investora rokās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma