Web Analytics
More
    Reklāma

    LastPass atzīst – tomēr nozagti būtiski lietotāju dati

    Jaunākie raksti

    Jau vasaras beigās bija zināms, ka urķi tikuši pie LastPass datiem, turklāt tika minēts, ka šoreiz varētu būt nozagti visai plaši dati. LastPass gan sākotnēji tielējās un nevēlējās neko sīkāk izklāstīt par nozagto datu apjomiem un saturu. Par nelaimi LastPass, arī novembrī notikusi kārtējā ielaušanās.

    LastPass šobrīd atzīst, ka tomēr nozagta būtiska informācija – ļaundaru rokās nonākušas lietotāju glabātās paroles. Vienlaikus LastPass uzsver, ka paroles tiek glabātas ar 256-bitu AES šifrēšanu, kas esot droša. Pagaidām nav zināms, kā šis stāsts izvērtīsies tālāk.

    Reklāma

    Šī nav pirmā reize pēdējā gada laikā, kad šāda veida notikumi pāršalc LastPass, jo 2021. gada decembrī notikušas aizdomīgas darbības saistībā ar lietotāju kontu galveno paroļu izmantošanu. Taču uzņēmums noliedza šīs problēmas nopietnību, komentējot to vien ar atrašanās vietu problēmām.

    LastPass ir viens no populārākajiem autentifikācijas un paroļu glabāšanas servisiem, kuram ir vairāku miljonu lietotāju bāze, tāpēc šāds kiberuzbrukums un piekļuve izstrādes kodam noteikti apdraud gan lietotāju, gan servisa statusu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zoom-Zoom
    24.12.2022 13:29

    Laiks pārvākties uz Bitwarden.

    Fons
    24.12.2022 14:05
    Reply to  Zoom-Zoom

    Jo?

    Kursors.lv
    24.12.2022 14:31
    Reply to  Fons

    Jo Bitwarden pagaidām nav tik ļoti sašmucējies ar visādiem hakiem kā LastPass.

    Čiekurs
    24.12.2022 17:30

    LostPass būtu piemērotāks nosaukums

    Reklāma