Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford valdes priekšsēdētājs atzīst, ka kvalitātes problēmu novēršana prasīs vairākus gadus

    Jaunākie raksti

    Amerikāņu autoražotāja Ford kvalitātes kritums pēdējos gados ir pietiekami plaši dokumentēts, taču Ford valdes priekšsēdētājs Džims Farlijs apņēmies to vērst par labu. Kā ziņo Ford Authority, Farlijs uzstājies pasākumā, kuru organizē biedrība “Ford Retired Engineering Executives” un stingri apsolījis uzlabot Ford kvalitāti. Šajā biedrībā ir Ford darbinieki, kuri savulaik ieņēmuši gana augstus amatus inženiertehniskajās struktūrvienībās, bet nu devušies pelnītā atpūtā, līdz ar to šie cilvēki ir gana zinoši un arī prasīgi.

    “Kvalitātes uzlabošana ir mana pirmā prioritāte. Tā ir galvenā prioritāte visā kompānijā, taču, lai to paveiktu, vajadzēs vairākus gadus. Mēs kvalitāti nepazaudējām vienā vai divos gados. Kamēr nebūsim tikuši galā ar šīm problēmām, nekam citam nav nozīmes,” teicis Farlijs.

    Reklāma

    Protams, varam uzdot jautājumus, kā un kāpēc vispār notika kvalitātes kritums un kā tas tika pieļauts. Ford veicis miljardiem vērtas investīcijas elektroauto, taču arī jaunie produkti pieklibojuši – Mustang Mach-E iegādi vairs nerekomendē izdevums Consumer Reports, jo elektriskais krosovers tieši izturības rādītājos sasniedzis zemus rezultātus. Tieši izturība tiek izcelta kā elektroauto priekšrocība pret parastajiem, ar iekšdedzes dzinējiem darbināmiem auto, jo elektriskajās mašīnās ir krietni mazāk kustīgu detaļu. Consumer Reports vērtējumā vairāk vai mazāk izgāzās vēl trīs modeļi, kas tiek tirgoti ASV. Lai risinātu problēmas, Ford piesaistījis bijušo J.D Power viceprezidentu Džošu Halibertonu, kurš tagad būs galvenais atbildīgais par Ford kvalitāti.

    Ford, protams, nav vienīgais autoražotājs, kas kādā posmā piedzīvojis kvalitātes kritumu, par piemēru varam ņemt kaut vai Mercedes. Ja vēl vecie astoņdesmito, deviņdesmito gadu Mercedes auto tautā tiek uzskatīti par neiznīcināmiem tankiem, tad pēc gadsimtu mijas, kad jau bija sākusies Mercedes sadarbība ar Chrysler, kvalitāte strauji kritās. Mercedes ieguldīja miljardiem eiro, lai problēmas novērstu un zināmā mērā tas ir izdevies, lai gan Mercedes reputācija neizbēgami ir cietusi un autoražotājs vairs netiek uzskatīts par standartu noteicēju kvalitātē un izturībā kā tas bijis iepriekš.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diginauts
    23.12.2022 14:12

    Fords ne tikai atpakaliek šķietamajā kvalitātē (materiālu izvēle un dizains redzamajās vietās), bet arī montāžas kvalitātē, kas netikai noved pie neglitām spraugām un sliktāka komforta, bet arī noved pie pastiprināta noguruma piedziņas un piekares mezglos.
    Ar 2014. gadu vispār palaidās.
    Forc!

    Reklāma