Web Analytics
More
    Reklāma

    Google padara vienkāršāku iespēju bērniem izlūgties pirkumus lietotnēs

    Jaunākie raksti

    Google spērusi visai viltīgu soli, kas ļauj bērniem ātrāk un ērtāk pieprasīt vecākiem vai aizbildņiem pirkumus lietotnēs vai maksas lietotņu iegādi. Jaunā iespēja nodēvēta par Purchase Requests (latviski aptuveni – pirkuma pieprasījums). Jaunus šoreiz ir tas, ka pirkumus pieprasīt varēs arī tad, ja ģimenei nav piesaistīts maksājumu līdzeklis.

    Bērna izveidoto pieprasījumu ieraudzīs ģimenes konta pārvaldnieks (angļu – Family Manager), kurš arī atļaus vai neatļaus šo pirkumu. Pirkumu varēs veikt ar konta pārvaldnieka noteikto maksājumu metodi – piesaistīto norēķinu karti, Google dāvanu karti u.tml. Ja nevēlies uzreiz apstiprināt vai atcelt Purchase Requests, vari šo pieprasījumu no bērna ievietot virtuālā rindā.

    Reklāma

    Pagaidām nekur citur (grāmatu iegādei, filmu abonēšanai) šāda norēķinu pieprasīšana nedarbojas. Protams, Google vēlas, lai bērni pieprasa dažādus pirkumus spēlēs, kas var sasniegt neticamus apjomus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    23.12.2022 08:51

    Kaut kur nesen bija lasīts, ka ASV māte sīkajam neļāva pirkt lietiņas viņu iecienītajā mobīlajā spēlē, 12gadīgs bērns no dusmām pazvana vairākām instancēm, vēl piepusķo kad pret viņu ir vardarbība, uztaisa sev zilumus.
    Instances atbrauc un māte saka ko grib tai netic, tic sīkajam jo tas turpina stāstīt pekstiņus… Rezultatā tiek nošķirti un mātei draud cietumsods… patlaban notiek tiesvedība….

    Mūsdienās jau bērniem ir tikai tiesības, pienākumu nav un tad notiek tādi absurdi.

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Guntars
    27.12.2022 06:51

    Muļķības, tas sen spēlēm darbojas. Kursos kārtējo reizi nepatiesu info raksta nepārbaudot.

    Kursors.lv
    27.12.2022 07:34
    Reply to  Guntars

    Jaunums šoreiz ir tas, ka tagad pirkumus var pieprasīt arī tad, ja ģimenē nav iestatīts maksājumu līdzeklis (tipiski kāda no vecāku/aizbildņu ierīcēm). Rakstu sakārtošu, lai to atspoguļotu.

    Reklāma