Web Analytics
More
    Reklāma

    Lai paplašinātu Tesla rūpnīcu Berlīnē pietrūkst ūdens

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla vēlas veikt jaunus urbumus, lai piekļūtu papildus ūdens avotiem, kas ražotājam ļautu paplašināt savu rūpnīcu Berlīnē. Tesla jau izzāģē mežu, kur plānots būvēt jaunās ēkas, taču problēma šobrīd ir ūdens resursu trūkums. Jau iepriekš Tesla bija problēmas ar vietējiem vides aktīvistiem un prognozējams, ka ūdens dēļ Tesla atkal nonāks konfliktā ar dabas aizstāvjiem.

    Tesla pārstāvji jau vērsušies vietējā pašvaldībā, lai saņemtu nepieciešamās atļaujas. Šo atļauju iegūšana ir kritiski svarīga, lai Tesla realizētu savus plānus un dubultotu šīs rūpnīcas jaudu – pagaidām tā ir 500 tūkstoši auto gadā. Tiek apgalvots, ka Tesla gatava apmaksāt pārbaudes urbumus, lai pētītu iespējamos ūdens avotus.

    Tas vāciešiem ļautu atsvaidzināt datubāzi par pieejamajiem gruntsūdeņu avotiem šajā apkaimē un noprotams, ka vietējās iestādes pret to neiebilstot. Tuvumā esošās Grunheides pilsētas mērs Reuters izteicies, ka viņam neesot iebildumu vienlaikus atzīstot, ka šāda rīcība privātuzņēmējam meklējot ūdens avotus nav ierasta prakse. Ja arī Tesla atradīs nepieciešamo ūdeni, uzņēmumam būs jāsaņem atļauja to lietot.

    “Mēs zinām šo kompāniju. Tā dara visu, ko vēlas un to darīs arī ar ūdeni, ko atradīs,” saka vietējās vides organizācijas “Gruene Liga” pārstāvis Mihaels Ganšovs. Nebūtu nekāds brīnums, ja Tesla pieprasītu prioritāru piekļuvi ūdens avotiem, ko viņi šādas izpētes rezultātā atrastu.

    Pat, ja Tesla saņems atļaujas, atradīs jaunus, atbilstošus ūdens avotus un tad saņems atļaujas tos izmantot, uzņēmumam tik un tā būs jāierīko cauruļu tīkls ūdens apsaimniekošanai, kas prasīs zināmu laiku. Vispirms gan jāsaņem atļauja sākt izpēti.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    20.12.2022 10:29

    Nākotne solās būt elektrificēta, taču iekaltusi.

    Krotow
    20.12.2022 11:14

    2022. gada sausā vasara liek sevi manīt.

    KKTK
    20.12.2022 13:35

    Lai izrok tuneli un sūta no Amerikas to ūdeni. Iestrādes tak esot, cik es sapratu…

    Biteme
    20.12.2022 14:05
    Reply to  KKTK

    Okeāns taču ir tuvāk, kā Amērika….

    KKTK
    20.12.2022 14:15
    Reply to  Biteme

    Amērikāņi leto tikai pudeļudeni… Nezināji?

    Zurabs
    20.12.2022 21:02

    Ja citas civilizācijas pazudināja slimības, sausums vai kari, tad šo civilizāciju pazudinās alkatība.

    Reklāma