Web Analytics
More
    Reklāma

    Atsevišķām jaunbūvēm Tokijā būs obligāti jābūt aprīkotām ar saules paneļiem

    Jaunākie raksti

    Tokijas vietējā pārvaldība pieņēmusi lēmumu, ka liela izmēra jaunceltnēm Japānas galvaspilsētā būs jābūt obligāti aprīkotām ar saules paneļiem.

    Jaunie noteikumi stāties spēkā no 2025. gada, un jau šobrīd zināms, ka vismaz 50 nozīmīgām pilsētas ēkām tie būs jāuzstāda. Runa ir par vismaz 2000 m² lielām ēkām, kuras būs jāaprīko ar saules paneļiem. Tas skars gan publiskās un ofisu ēkas, gan arī privātās celtnes, kas sasniegušas noteikto izmēru.

    Reklāma

    Tokijas valdība plāno sniegt subsīdijas, lai veicinātu ātrāku un arī lētāku pārēju, norādot, ka ar šo atbalstu un 7200 dolāru lielām sākuma investīcijām, ietaupītā nauda par elektrību ieguldījumu atmaksās sešos gados. Šobrīd tikai 4% no ēkām, kuras varētu izmantot saules paneļus, ir tos reāli uzstādījušas.

    Japānas galvaspilsētas mērķis ir līdz 2030. gadam samazināt savas gāzu emisijas par 50%, salīdzinot ar 2000. gadu. Pilsētā šobrīd dzīvo 14 miljoni iedzīvotāju. Japānas kopējais mērķis ir līdz 2030. gadam saražot aptuveni 36-38% atjaunojamās enerģijas ikdienas vajadzībām. Līdzīgu tendenci varam novērot arī Latvijā, kur daļu jauno dzīvokļu māju arī tiek aprīkotas ar saules paneļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nedarata
    19.12.2022 10:16

    EK plānos arī ir punkti par to ka pēc 2030. gada saules paneļiem jābūt uz teju visām publiskām, komerciālām ēkām (arī esošām) un uz jaunām dz. mājām. Atsevišķām ēku grupām pat ātrāk.

    Reklāma