Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen grupa ievieš nozīmīgas pārmaiņas kompānijas vadībā

    Jaunākie raksti

    Volkswagen koncerna un arī Porsche zīmola valdes priekšsēdētājs Olivers Blume turpina ieviest nopietnas pārmaiņas vācu autoražotāja korporatīvajā darbībā un struktūrā – Blumes vadībā Volkswagen jau koriģējis elektroauto plānus – apstiprinātas investīcijas MEB platformas attīstībā, kas rezultēsies MEB+ platformā, savukārt SSP platforma, kam bija jāaizvieto MEB, uz laiku atlikta un tā ražošanā nonāks vēlāk, taču dažas no SSP paredzētajām inovācijām nonāks MEB+. Izmaiņas skārušas arī citus elektriskos projektus, kas nebūs tik sasteigti. Tagad notikušas izmaiņas uzņēmuma vadībā, kas veiktas ar mērķi veicināt sadarbību starp koncerna trim galvenajiem zīmoliem Volkswagen, Audi un Porsche.

    Izmaiņas stāsies spēkā ar 1. janvāri un tās paredz, ka Volkswagen būs atbildīgs par ražošanas jautājumiem un iepirkumiem visa koncerna vajadzībām, Audi rūpēsies par pārdošanu un kvalitāti, savukārt Porsche uzdevums būs strādāt pie attīstības un dizaina. Blume septembrī izziņoja 10 punktu plānu, kā stiprināt katru zīmolu atsevišķi un visu koncernu kopumā. Realizējot šo plānu, Volkswagen plāno “acīmredzamus uzlabojumus produktu saturā, kvalitātē un dizainā nākamo gadu laikā.”

    Reklāma

    Plāna rezultātā notikušas izmaiņas koncerna galvgalī – no 1. janvāra Mihaels Noimaiers atbildēs par kvalitātes nodrošināšanu visas grupas ietvaros, viņam saglabājot šādu pašu pozīciju Audi. Par koncerna galveno dizaineri atkal kļūs Mihaels Mauers, kurš šos pienākumus pildīja no 2015. līdz 2020. gadam. Viņš nomainīs Klausu Cikioru (Klaus Zyciora), kurš atstāj uzņēmumu. Cikiora ir cilvēks, kurš pārraudzīja Mk6, Mk7 un arī Mk8 Golf dizainu, kā arī viņš ir atbildīgs par visu elektrisko ID modeļu dizainu. Tikmēr Mauers jau kopš 2004. gada bijis Porsche galvenais dizaineris un viņa rokudarbs ir jaunākie Porsche modeļu dizaini, tostarp Taycan.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Grix
    16.12.2022 16:28

    Pareizi dara, pēdējais Golf ir reāls ugly duck no priekšpuses. Seat dizaina ziņā ir galvas tiesu pārāks.

    Biteme
    16.12.2022 16:31
    Reply to  Grix

    Golfam arī nav jābūt smukam. Vienkārši nav tam paredzēts.

    Reklāma