Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei licencēs 5G patentus Oppo, lai no tiem gūtu peļņu

    Jaunākie raksti

    Huawei paziņojis par 5G tehnoloģiju patentu licencēšanu vienam no saviem lielākajiem konkurentiem Ķīnā – Oppo. Huawei ir plašs 5G patentu portfelis, bet no tā nav labuma, jo Huawei uzliktie ierobežojumi neļauj gūt no tiem peļņu.

    Huawei gan vēsturiski ir visai maz vēlējies saņemt no saviem patentiem, kas ir pretstats Nokia un Ericsson. Pēdējie gana agresīvi prasa atlīdzību par saviem tehnoloģiju patentiem.

    Reklāma

    Pēc ASV sankciju uzlikšanas Huawei nākas meklēt arvien jaunas peļņas iespējas, un 5G patenti ir jaunākais, kas tiks izmantots, lai Huawei tiktu pie naudas. Sīkāk pagaidāms nekas par šo darījumu ar Oppo nav zināms, bet ir jāņem vērā, ka Huawei tehnoloģiju izmantošana ir liegta ASV un Eiropā.

    Starp 2019. un 2021. gadu Huawei no patentiem guva aptuveni 1.2 līdz 1.3 miljardo dolāru peļņu. Turpmāk sagaidāms, ka Huawei neatslābs un par vienu viedtālruni, kurā tiek izmantoti Huawei patenti, prasīs ap 2.5 dolārus.

    Avotscnbc
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    13.12.2022 23:08

    Kā hujavejam vispār var būt kādi patenti, ja viņi paši visu ir nospēruši no Nokia un Cisco??? lol

    digitalk
    13.12.2022 23:16
    Reply to  KKTK

    nospēruši viņi ir tavā sapņu valstībā, toties reģistrējuši reālajā dzīvē.

    digitalk
    14.12.2022 08:10

    vairāk izklausās ziloņmušas ziņas, kuru no pāris faktiem uzpūtis proASV demokrātu rupors CNBC (un Kursors pārpublicējis kā citus klikbaitus un baumas). patentu kroslicencēšana ir ierasta, savstarpēji izdevīga prakse, lai kā reizi nebūtu savstarpēji bezjēdzīgi jāmaksā. kā piemērs Intel-AMD x86-amd64 procesoru arhitektūru licences.

    Reklāma