Web Analytics
More
    Reklāma

    Lexus LFA elektriskais pēctecis būs aprīkots ar manuālo pārnesumkārbu

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotāja Lexus pārstāvji apstiprinājuši, ka uzņēmums nopietni strādā pie manuālās pārnesumkārbas izstrādes elektroauto, ko plānots likt lietā LFA superauto elektriskajā pēctecī. Jau februārī izskanēja runas, ka Toyota inženieri strādā pie šādas idejas, jo tika publicēti vairāki patentu attēli, taču bieži vien daudzas no patentētajām lietām netiek līdz ražošanai. Lexus šai lietai pieiet nopietni un grasās to nogādāt ražošanā.

    Sistēma izmanto fizisku ātrumpārslēgšanas sviru, trešo pedāli un arī tahometru. Šo trešo pedāli negribas saukt par sajūga pedāli, jo tur nav fiziska sajūga. Elektroauto arī nebūs īstas ātrumkārbas – viss tiek simulēts, izmantojot programmatūru.

    Viens no vadošajiem Lexus elektroauto inženieriem Takaši Vatanabe to aprakstīja kā simulāciju braukšanai ar manuālo kārbu. Viņš norāda, ka tā ir ļoti reālistiska – mašīna var “noslāpt” un var gadīties, ka, uzsākot braukšanu pret kalnu, auto var paripot atpakaļ.

    Visa šī ideja radusies, kad Lexus inženieri apspriedušies – kas viņiem patīk mašīnās ar iekšdedzes dzinēju un kas pietrūks elektriskajā pasaulē. Manuālā pārnesumkārba ir viena lieta, ko inženieri mašīnās ļoti izbaudījuši. Testēšanas vajadzībām šī sistēma pagaidām tiek izmantota Lexus UX300e modelī, bet plānots, ka tā tiks lietota arī LFA elektriskajā pēctecī. Vatanabe uzsver, ka sākotnējais projekts tiešām nonācis nopietnā attīstības fāzē un tā nav inženieru muļķošanās brīvajā laikā. Viņš arī apstiprināja, ka notiek nopietns darbs pie jauna superauto izstrādes, bet pagaidām tiek attīstīti tehniskie mezgli. Kad šāds auto nonāks ražošanā, inženieris pagaidām neatklāja.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    10.12.2022 14:40

    Varētu simulēt arī noslāpšanu pie pārāk zemiem apgriezieniem. Un to palaist kā pretzagļu iekārtu.

    Elektriķis
    10.12.2022 16:12

    Šis gan izskatās idiotiski. Ja tam tiešām būtu pērslēdzami pārnesumi, tad būtu saprotami. Galu galā elektriskajam Porsche ir divi pārnesumi, tiesa gan automātiski.

    Reklāma