Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” tomēr neskenēs “iCloud” attēlus, lai atrastu pierādījumus par bērnu seksuālu izmantošanu

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Apple” nākusi klajā ar vairākām izmaiņām saistībā ar lietotāju drošību. Konkrētāk, uzņēmums turpmāk nodrošinās pilnīgu šifrēšanu plašākam klāstam “iCloud” datu. Paralēli tam “Apple” atcēlis savus plānus skenēt “iCloud” fotoattēlus ar mērķi atrast , materiālus par bērnu ļaunprātīgu, seksuālu izmantošanu (child sexual abuse material – CSAM).

    “Apple” ir paziņojis, ka ievieš trīs datu drošības pasākumu kopumu “Advanced Data Protection”. Viens no šiem pasākumiem ļaus nodrošināt pilnīgu šifrēšanu lielākam skaitam “iCloud” datu. Ja līdz šim tādā veidā tika aizsargātas 14 dažādas datu kategorijas, tad tagad to skaits tiks palielināts līdz 23, kas ietver arī fotoattēlus un piezīmes. Uzņēmums ziņo, ka šī funkcija pie ASV lietotājiem nonāks gada beigās, taču globāli tiks palaista 2023. gada sākumā. Savukārt atlikušie divi datu aizsardzības pasākumi vairāk vērsti uz lietotāju kontu un ierīču ļaunprātīgas izmantošanas novēršanu.

    Vienlaikus “Apple” atcēlusi vienu no savām visu laiku strīdīgākajām idejām – skenēt “iCloud” attēlus, lai atrastu pazīmes par CSAM. Šī funkcija tika izstrādāta tā, lai gadījumā, ja tiktu atrasti pierādījumi par šāda veida saturu, par to operatīvi tiktu informēta policija. Pērnā gada vasarā uzņēmums paziņoja, ka ieviesīs šo funkciju līdz ar iOS 15. Taču ātri vien “Apple” saskarās ar pretreakciju no privātuma un drošības ekspertu puses, kuri apgalvoja, ka attēlu skenēšanas funkciju galu galā varētu izmantot, piemēram, krāpnieki, lai meklētu cita veida saturu.

    Toreiz “Apple” nopietni cīnījās pret šo kritiku, taču galu galā izlēma, ka atliks funkcijas ieviešanu uz vēlāku laiku. Taču izskatās, ka tā netiks izlaista nekad, “Apple” trešdien paziņojot, ka neturpinās tās izstrādi.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Abolitis
    10.12.2022 06:12

    Pēc virsraksta varētu padomāt ka viņi ir skenējuši un vairs to nedarīs. Bet kā minēts tekstā – bija plāns to darīt, kurš tā arī netika ieviests.

    Visādi savādāk – malači ar visu to kriptēšanu end-to-end. Ja FBI dusmīgi ka viss enkriptēts, tad zin ka lietotājam lielāka drošība.

    Kursors.lv
    10.12.2022 08:53
    Reply to  Abolitis

    OK, piekrītu. Pielaboju virsrakstu. Paldies!

    Reklāma