Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” ievieš vecuma kontroles rīkus iepazīšanās servisā “Facebook Dating”

    Jaunākie raksti

    Pirms nedaudz vairāk kā diviem gadiem “Meta” nāca klajā ar jaunu iepazīšanās platformu “Facebook Dating”, kurā uzņēmums arī integrēja risinājumus no pārējiem servisiem, kā “Messenger”, “Instagram”. Nav noslēpums, ka par iepazīšanos internetā interesējas arī tie, kuri nav pilngadīgi, tāpēc “Meta” paziņojusi, ka ievieš vecuma pārbaudes rīku komplektu, kas neļaus “Facebook Dating” izmantot lietotājiem, kuri jaunāki par 18 gadiem.

    Lai ieviestu jauno risinājumu, “Meta” sadarbojas ar vecuma pārbaudes tiešsaistes rīku izstrādātāju “Yuti”. Tehnoloģiju gigants sola, ka šādā veidā palīdzēs aizsargāt cilvēku privātumu un nodrošinās viņiem vairākas opcijas, kā pārbaudīt vecumu. “Meta” skaidro, ka gadījumā, ja “Facebook Dating” konstatē, ka iepazīšanās servisu izmanto nepilngadīga persona, uzņēmums liks pārbaudīt lietotāja vecumu. Šajā ziņā “Meta” piedāvās divas metodes, kā lietotājam to izdarīt.

    Reklāma

    Izmantojot pirmo, lietotājs varēs vienkārši uzņemt selfiju, ko “Meta” pēc tam kopīgos ar “Yuti”, kas pēc sejas vaibstiem var noteikt vecumu. Ja šāda opcija nav ērta, uzņēmums arī piedāvā augšupielādēt personu apliecinošu dokumentu, lai pārbaudītu vecumu. Tālāk jau piekļuve “Facebook Dating” būs atkarīga no tā, vai “Yuti” ir novērtējis, ka lietotājs ir pilngadīgs. Tiem, kuru vecums neatbilst, piekļuve pakalpojumam tiks automātiski liegta. Vēl jāpiezīmē, ka pagaidām šī funkcija pieejama vienīgi lietotājiem ASV.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps
    08.12.2022 21:57

    Jā, bet cik noprotu fb dating latvijā vairs nav pieejams, ne tā?

    Reklāma