Web Analytics
More
    Reklāma

    Škoda līdz 2026. gadam plāno radīt trīs jaunus elektriskos modeļus

    Jaunākie raksti

    Čehu autoražotājs Škoda oficiālā paziņojumā nupat atkārtoti apstiprinājis savus plānus attīstīt elektroauto, paziņojot, ka līdz 2026. gadam uzņēmums radīs trīs jaunus elektriskos modeļus. Tiem jābūt gana nozīmīgiem un svarīgiem, jo Škoda paredz, ka 2030. gadā 70% viņu tirgoto mašīnu būs pilnībā elektriskas.

    No šiem trim modeļiem viens būs izmēros mazāks krosovers, kas jau ir testēts. Identisku modeli ražos arī Volkswagen un Seat, tātad, tehniski tas būs identisks auto ar atšķirīgu virsbūvi un salonu. Zināms, ka tas tiek konstruēts uz vienkāršotas MEB platformas versijas, kas pazīstama kā MEB Lite.

    Otrs no šiem modeļiem, iespējams, ir elektriskā Octavia vai tās līdzinieks. Regulāri tiek baumots, ka Octavia gadījumā Škoda grasās lietot tapšanas stadijā esošo SSP platformu, kas nomainīs šobrīd aktuālo MEB. Jaunajai platformai būtu jāsniedz dažādi ieguvumi salīdzinājumā ar MEB, solot lielāku attālumu ar vienu uzlādi, ātrāku uzlādi un citus ieguvumus. Pilnībā iespējams scenārijs, ka Škoda starp šiem trim modeļiem nav ieplānojusi Octavia – iepriekš tika ziņots par mazu krosoveru, Fabia/Scala izmēru hečbeku un 7-vietīgu krosoveru. Tieši lielo, septiņvietīgo auto Škoda jau nodemonstrējusi Vision 7S koncepta formā. Šobrīd tas viss gan ir baumu līmenī un atliek gaidīt, kad ražotājs sāks sniegt informāciju. Tam vajadzētu notikt salīdzinoši drīz, jo Škoda, tāpat kā viss Volkswagen koncerns, ap 2025. gadu vēlas piedāvāt lētu elektroauto par aptuveni 20-25 tūkstošu eiro sākumcenu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma