Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA kosmosa kuģis “Orion” pārspējis “Apollo 13” uzstādīto lidojuma rekordu

    Jaunākie raksti

    Drīz būs apritējušas divas nedēļas, kopš NASA uzsāka svarīgo Mēness misiju “Artemis I”, kuras ietvaros kosmosa kuģis “Orion” 25 dienās aplidos apkārt Mēnesim. Šobrīd misija ir teju pusē, un šķiet, ka viss norit pēc plāna. Vēl viena laba ziņa ir tā, ka “Orion” uzstādījis jaunu NASA lidojuma rekordu, pārspējot “Apollo 13” misijas veikumu 1970. gadā.

    Piefiksēts, ka aizvadītajā sestdienā “Orion” sasniedza vēsturē lielāko attālumu no Zemes salīdzinājumā ar jebkuru citu kosmosa kuģi, kas paredzēts astronautu pārvadāšanai. 10:17 pēc vietējā laika “Orion” atradās 401 798 kilometrus no Zemes. Līdz ar to kosmosa kuģis pārspēja misijas “Apollo 13” 1970. gadā uzstādīto rekordu, kas bija 400 171 kilometrs.

    Reklāma

    “Orion” integrācijas vadītājs Džims Džefrs norāda, ka “Artemis I” misija bija izstrādāta tā, lai iztestētu kosmosa kuģa darbību un sistēmas. Šķiet, ka pagaidām “Orion” viss strādā kā vajag. Džefrs arī piebilst, ka bez šī rekorda uzstādīšanas vēl svarīgāk ir paplašināt izpētes robežas un nosūtīt kosmosa kuģus arvien tālāk no Zemes. Šādā veidā arī būs iespējams atklāt ko jaunu un vēl labāk pārbaudīt kosmosa kuģa funkcionalitāti.

    Jāpiezīmē, ka pagājušās nedēļas sākumā “Orion” palidoja garām Mēnesim. Sagaidāms, ka 11. decembrī tas piezemēsies uz platformas Klusajā okeānā pie Kalifornijas krastiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Munins
    29.11.2022 11:04

    Tagad iegāju NASA mājas lapā, domāju, ka paskatīšos, Oriona Mēness orbītā uzņemtas detalizētas un skaidras Mēness foto un video, bet atradu tikai vienu foto. Kaut kā nožēlojami.

    nedarata
    29.11.2022 16:43
    Reply to  Munins

    Jāgaida, kad orion nolaidīsies uz zemes, tad varēs apbrīnot 8 gadus vecas gopro kameras bildes

    bobis
    29.11.2022 16:00

    Apolo bij skarda bundza ar aizvesturiskam ciparnicam, vel joprojam apsauba vai vispar uz menesi lidoja.

    Reklāma