Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla noliedz baumas par pieprasījuma kritumu Ķīnā

    Jaunākie raksti

    Par spīti dažādām problēmām, elektroauto ražotājs pēdējos divos gados strādājis salīdzinoši veiksmīgi un šogad uzņēmums ir ceļā pretī kārtējiem rekordiem. Pēdējās Tesla darbības Ķīnā gan likušas saraukt pieres un uzdot jautājumu – vai Ķīnā krītas pieprasījums pēc Tesla mašīnām?

    Tesla samazinājusi mašīnu cenas Ķīnā, kā arī sniegusi papildus bonusus, lai klientus mudinātu iegādāties viņu automašīnas. Eksperti norāda, ka Tesla pēdējā laikā šķietami daudz mašīnu eksportējusi no Ķīnas uz citām valstīm tā vietā, lai tās piegādātu turpat uz vietas. Ķīnā ir milzīgs pieprasījums pēc elektroauto, tie tur tiek izķerti kā karsti pīrādziņi. Arī Tesla iepriekš nebija nekādu problēmu pārdot savas mašīnas, pieprasījumam krietni pārsniedzot piedāvājumu.

    Baumas par pieprasījuma kritumu šoreiz ir nopietnākas nekā iepriekš, ķīniešu medijam Huxiu, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņo, ka pasūtījumu skaits Ķīnā ir mazāks nekā iepriekš prognozēts. Kā skaidro medijs un tā avoti, kopš brīža, kad Tesla samazināja Model Y un Model 3 cenas, bijuši tikai 50 tūkstoši jauni pasūtījumi, lai gan ziņots par 100 līdz 170 tūkstošiem pasūtījumu. Medijs pat gājis tik tālu, lai apgalvotu, ka Model 3 Ķīnā vairs nav tik populārs kā līdz šim.

    Tas, ka baumām ir zināms pamats, liecina fakts, ka Tesla reaģējusi uz šīm ziņām, ražotājam pieprasījuma kritumu, protams, noliedzot. Iespējams, daļēji atbildes sniegs ziņas par piegādātajiem auto 4. ceturksnī, bet viss liecina, ka Tesla tik un tā soļo pretī kārtējiem rekordiem un ievērojami pārspēs savus pērnā gada pārdošanas rezultātus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    25.11.2022 10:31

    Vai tikai noslēpumainais iemesls nav Ķīnas lielā konkurence. Tesla nav vienīgais spēlētājs šajā tirgū. BYD, Hongqi, NIO, XPeng u.c ražotāji.

    Krotow
    25.11.2022 17:23

    Ķīnas klonētāji no saspertā būs iemanījušies salikt kopā kaut ko arī lietojamu pa nosacīti mazu naudu. Kas cenas dēļ saliek teslu vienos vārtos.

    Reklāma