Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel oficiāli paziņo, ka turpmāk procesoru funkcijas varēs abonēt

    Jaunākie raksti

    Intel paziņojis, ka uzsāks piedāvāt procesoru iespēju klāsta papildināšanu procesoriem, ko droši vien būtu jādēvē par abonēšanu. Pagaidām gan paziņojums attiecas tikai uz Intel Xeon Sapphire Rapids procesoriem, bet varam gaidīt, ka arī galddatoru segmentā varētu šādas abonēšanas parādīties.

    Reklāma

    Intel gan šo pagriezis nedaudz citā gaismā, norādot, ka pircējs var tikt pie lētāka procesora, kam klāt iespējams piepirkt dārgāku modeļu papildu iespējas, kam it kā nevajadzēja nonākt lētākajā modelī.

    Intel 4. paaudzes Generation Xeon Scalable Sapphire Rapids procesoros ir vairākas speciāla pielietojuma iespējas – specifiskām darbībām paredzēti paātrinātāji, drošības iespējas, kas ne visiem ir vajadzīgas u.tml. Zināms, ka Intel On Demand programmu atbalstīs H3C, HPE, Inspur, Lenovo, Supermicro, PhoenixNAP un Variscale. Pagaidām gan jautājumu par šo programmu ir vairāk nekā atbilžu.

    Atliek vien cerēt, ka šādas iespējas tikai tālā nākotnē vai pat nekad nenonāks pie privātiem lietotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    24.11.2022 08:17

    No biznesa viedokļa viss normali, ražotnē štancēt varēs vienu i9 proci, standartā piedavās i3 veiktspēju par i3 cenu, gribi vairāk kodolus, gigahercus un fīčas, tad ver maciņu vaļā ik mēnesi abonējot ;) Un no viena proča intels saņems daudz vairāk ne ka patlaban, ka nopērk un lieto visu dzīvi.

    F2P spēles šādi jau gadiem veiksmīgi nopelna ļoti labu naudu ar visādām sezonas pakām utml. nevajadzīgām nerealām e-lietām.

    Skābene
    24.11.2022 08:50
    Reply to  Pēča

    Tas pats kas ar mašīnu motoriem dažādās valstīs. Vienā valstī dēļ eko normām motoram 175zs jauda, citā valstī 200zs. Aizbrauc pie kuļibina uz garāžu un 175zs pārvēršas par 220zs, jo izrādās, ka ir vēl rezerve tam 200zs variantam. Kāpēc lai ar procesoriem būtu savādāk? Gan jau būs arī procesoru čipotāji, kas par nelielu samaksu atvērs tev pilnu procesora potenciālu.

    Biteme
    24.11.2022 09:13
    Reply to  Skābene

    Ja esi gatavs sēdēt bez interneta. Gan jau ka intelā arī nav salmu galvas, nodetektēs iejaukšanos un pusnaktī tavs i9 pārvērtīsies par ķirbi ar atoma jaudu.

    digitalk
    24.11.2022 10:24
    Reply to  Biteme

    tā kā Intel pročos jau sen ir iebūvēts IME ar savu OS un piekļuvi tīklam, tad nešaubies ne mirkli.

    grh
    24.11.2022 09:39
    Reply to  Pēča

    Gribi teikt, ka viņiem i3 līdz šim ir izmaksājis ražot tik pat cik i9?
    Ja nu vienīgi var ietaupīt uz i3/i5/i7 procesoru atsevišķo ražošanu un veidošanu.
    Ja viņi i9 tiešām būtu gatavi tirgot par i3 cenu, tad es būtu tikai par. Nav naudas – nopērc i3. Pēc pusgada vai gada sakrāj naudu un atbloķē i9 kodolus un ghz. Nav nekas jāpērk, nav nekas jāmaina.

    Rakso
    24.11.2022 11:13
    Reply to  grh

    Dzese gan būs jāmaina no stock i3 uz i9 saderīgu.

    Pēča
    24.11.2022 11:17
    Reply to  grh

    A kas tur tik krasi pašā procesora shēmā var atsķirties? Īpasi ja tev nav jauztur vairakas ražošanas līnijas, bet vari visu optimizēt pēc vienas shemas izmaksas samazinātos… Lielākās izmaksas jau ir nodarbināt konveijera darbiniekus kas pakos gala produktu kastē un sagatavos logistikai, no A līdz Z tehniķus kas uzrauga lai konveijeris neapstājas un samaksāt par izletoto elektrību.. Ik gadu kaut kādai izstrādes divīzijai vairs nevajadzetu kasīt pauri un azartiski domāt jaunu proča līniju ar jaunām mārketinga idejām kā pārgudri izcelt u.t.t… šajā nodalā izmaksas samazinātos uzreiz.. Varētu izlaist un optimizet razošanas līniju tikai reizi 5 gados utml, kas atkal samazinātu izmaksas. Un ‘abonešanas’ shēma ir daudz pelnošāka, to pierāda spēļu industrija.. Tapēc nu jau lielākais vairums nāk nevainīgās f2p spēles veidolā, kur ir bāzes versija un tad tevi pieradina pie nevainīgām mikrotransakcijām vai dlc papildinajumiem, kurus japērk lai speli pilnībā izbaudītu, tad divu.. trīs..piecu gadu laikā esi izstrādatajam normāli naudu iedevis. Tādejadi iedod nevis tikai vienreizēju spēles iegādes maksu piemeram 60€, bet izstrādatājs no tevis izsūc tur 200…300 vai pat 500€ un vairāk 10 gadu laikā. ;) Pareizini to ar miljoniem klientu un peļņas grafiks uzšaujas himalajos! Es domāju, ka tas ir tikai laika jautājums, kad no vārdiem pasaulē pāries… Read more »

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Krotow
    24.11.2022 18:09
    Reply to  Pēča

    Tik vienkārši nebūs. Daudz kur dzimtie defekti traucēs. Lai būtu skaidrs, palasi par “chip binning” – https://www.techspot.com/article/2039-chip-binning/

    Īsumā i3, i5 un i7 ir nekvalitatīvi i9 ar atslēgtiem brāķa blokiem un/vai spējīgi darboties zemākā darba frekvencē. Ja abonēšana ļaus ieslēgt atslēgtos funkcionējošos procesora blokus, dzimto brāķi apiet tā nespēs. Dabūsi gļukaini vio vispār nestrādājošu procesoru un to Intel gan negribēs.

    davix
    24.11.2022 09:23

    Šitā abonēšanas sērga tikai plešas plašumā. Pēc būtības tam apakšā ir vienkārši mārketings, kas ļauj cilvēkam iegādāties lietas par īstermiņā it kā lētāku maksu, ko citā gadījumā viņš nemaz nevarētu atļauties. Kaut kas līdzīgs pēc savas būtības līzingam.

    Cik vispār mūsdienās vidējais cilvēks ir “apkrāvies” ar visādiem abonēšanas pakalpojumiem. Būtu interesants pētījums cik tas viss kopā ikmēnesi izmaksā vidēji un cik tas patiesībā ir “lētāk”. Cik daudz šādi abonenti ir saslēgti ar automātiskajiem maksājumiem par kuriem klients ir aizmirsies vai ko praktiski pat nelieto – ar domu: “kas tur mēnesī kādi 3.99 EUR” un tā visu saplusojot kopā būtu interesanta aina.

    stm
    24.11.2022 10:31
    Reply to  davix

    Jā un tam ir vairāki pamatojumi … viens – iespējams vienkāršot ražošanas procesu ( auto būvē tas ir izteiktāk, jo vēl mazāk roku darbs nepieciešams ) … otrs – pasaulē ļoti aktīvi šobrīd tiek runāts par digitālo usd/euro ( tikpat aktīvi cik par digitālo ID ) … Jācer esi jau redzējis Eiropas centrālās bankas versijas/limitus/utt. … rezumē – būs nenomaksāts rēķins = auto nekustas,procis neiet … pārtērēts ikmēneša limits = auto nekustas,procis neiet … pilna cilvēka kontrole no valdības, banku puses … vai nav skaisti tomēr?

    Biteme
    24.11.2022 10:41
    Reply to  stm

    Nu beidz….skaidras naudas gadījumā tas pats – nevari samaksāt par degvielu, cilpo kājām. Nevari nopirkt pusdienas kafūzī, ej uz veikalu un pērc katupeļus. Pilna kontrole pār cilvēku jau kopš XXgs sākuma (rēķinu tikai periodu, kad cilvēki daudz maz blīvi apmetās pilsētās, nevis no ozeriņu laikiem).

    stm
    24.11.2022 10:42
    Reply to  Biteme

    Palasi Eiropas centrālās bankas izstrādāto versiju – manuprāt šobrīd vēl nav nekāda kontrole pret to ko viņi vēlas ieviest –
    https://pbs.twimg.com/media/FiQzEqbWIAM1HkS?format=jpg&name=large

    REALAIS
    24.11.2022 15:26
    Reply to  stm

    Varbūt iedziļinies vairāk kas tas ir. Tas ir Digital Euro nevis Euro, ko tu saņem savā kontā. Protams, ka jāsāk ar mazām summām, lai iekustinātu sistēmu, nekas neliedz nākotnē to atvērt vaļā neierobežotu, ka esošo naudu, ja tas projekts aiziet un strādā. Bet sākumā, tas nav domāts, lai aizstātu naudu tavā ikdienā.

    davix
    24.11.2022 16:04
    Reply to  stm

    Varbūt linku tomēr uz pilno informācijas avotu, savādāk tāda bildīte ir vienlīdz viltus ziņu līmenim.

    Diginauts
    24.11.2022 10:29

    Šitais i sūc.

    Māris
    25.11.2022 15:07

    Uzlauzīs!

    Reklāma