Web Analytics
More
    Reklāma

    Austrālija savu pirmo raķeti kosmosā varētu palaist nākamā gada aprīlī

    Jaunākie raksti

    Runājot par sasniegumiem kosmosā, visbiežāk tiek pieminētas tādas valstis kā ASV, Krievija, Ķīna. Iespējams, nākotnē tām pievienosies arī Austrālija. Lai arī līdz šim valstij nav bijuši nekādi dižie panākumi šajā nozarē, nākamais gads varētu būt cerīgāks. Austrālijas kosmosa kompānija “Gilmour Space” nākamā gada aprīlī plāno kosmosā palaist savu raķeti “Eris”. Ja viss noritēs kā plānots, tā būs pirmā raķete, kas palaista no Austrālijas.

    Uzņēmums līdz šim veiksmīgi izmēģinājis savu hibrīda raķešu dzinēju. Paralēli tam tagad norit “Eris” raķešu būvniecība. Pabeigta “Eris” raķete būs 23 metrus augsta un svērs 30 tonnas. Transportlīdzeklis būs paredzēts līdz 305 kg smagas kravas nogādāšanai Zemes zemajā orbītā. Savā pirmajā misijā “Gilmour Space” ar to orbītā plāno nogādāt nelielu satelītu.

    Reklāma

    “Gilmour Space” šobrīd vienlaicīgi darbojas pie divu “Eris” raķešu būvniecības. Kompānijas dibinātājs Ādams Gilmors (Adam Gilmour) norāda, ka vēl neviena jauna kosmosa uzņēmuma pirmā nesējraķete ar pirmo mēģinājumu nav veiksmīgi nonākusi kosmosā. Viņš stāsta, ka parasti pirmā raķete piedzīvo neveiksmi kādā brīdī starp pacelšanos un orbītu, taču otrā parasti sasniedz kosmosu. Līdz ar to, būvējot uzreiz divas raķetes, “Gilmour Space” sagatavojas tam, ka pirmais mēģinājums varētu būt neveiksmīgs. Taču, mācoties no kļūdām, ir lielāka iespēja, ka ar otro piegājienu “Eris” sasniegs kosmosu.

    Ja “Gilmour Space” viss izdosies, Austrālija pievienosies 11 citām valstīm, kas palaidušas savu raķeti kosmosā. Līdz šim tas ir izdevies: ASV, Lielbritānijai, Krievijai, Ķīnai, Japānai, Dienvidkorejai, Ziemeļkorejai, Francijai, Izraēlai, Indijai un Irānai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma