Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropai būs pašai savs satelītu internets

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība vienojusies par pašu veidotu satelītu interneta izveidi. Pamata ideja ir drošība un neatkarība no citām valstīm un privātiem satelītu interneta projektiem. Šis laikam ir mājiens ar naglainu mietu ne pārāk uzticamajam Īlonam.

    Eiropas Savienības dalībvalstis satelītu interneta izveidē investēs 2.4 miljardus eiro, lai arī iepriekš tika runāts, ka satelītu interneta palaišanai vajadzēs 6 miljardus eiro. Visai lielu daļu no projekta izmaksām segs arī privātie investori.

    Reklāma

    Primārais IRIS² uzdevums būs veidot satelītu sakarus, lai nodrošinātu aizsardzību kritiskai infrastruktūrai, novērošanai, krīžu pārvaldībai, kā arī kritiskiem uzdevumiem, kas saistīti ar ekonomiku, vides aizsardzību, drošību un dalībvalstu aizsardzību.

    Nevajag gan satraukties, jo arī biznesa lietotājiem un privātiem lietotājiem IRIS² kaut kad nākotnē sniegs pieeju satelītu internetam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arčiņš
    22.11.2022 09:05

    Vēl pirms 3 mēnešiem es būtu teicis ” priekš kam “

    Ivis
    22.11.2022 11:12
    Reply to  Arčiņš

    Kas tavā dzīvē tā mainījies pa šiem 3 mēnešiem?

    Tītars
    22.11.2022 14:15
    Reply to  Ivis

    Īlons parādīja kā operē savus biznesus. EU regulācija ir pro-consumer.

    Munins
    22.11.2022 10:32

    Visi tagad kā satrakuši uz Maksa tipa satelīt internetu, jo tas parādīja labu pielietojumu militārā sfērā. Pat Krievija tagad palaida eksperimentālu satelītu interneta nodrošināšanai. Šeit rodas žēlums pret nabaga astronomiem, kuriem beigās teleskopi tikai satelītus rādīs.

    Reklāma