Web Analytics
More
    Reklāma

    Rimac Nevera kļūst par ātrāko elektroauto pasaulē, attīstot 412 km/h

    Jaunākie raksti

    Pilnībā elektriskais Rimac Nevera aprīkots ar četriem elektromotoriem – pa vienam katram ritenim, bet mašīnas kopējā jauda ir 1914 zirgspēki. Laba recepte lielam ātrumam, vai ne? Nevera testu trasē Vācijā attīstīja 412km/h lielu ātrumu, kas to padara par līdz šim ātrāko sērijveida elektroauto pasaulē.

    Rimac, tāpat kā citi autoražotāji ar vājprātīgi ātrām mašīnām, saskārās ar vienu problēmu – atrast trasi, kur ir iespējams sasniegt mašīnas maksimālā ātrumā potenciālu. Tādu trašu patiesībā nav nemaz tik daudz, bet Rimac izvēlējās “Automotive Testing Papenburg” – tas ir ovāls netālu no Vācijas robežas ar Nīderlandi.

    Rekorda sasniegšanā tika izmantots maksimālā ātruma režīms, balansējot minimālu gaisa pretestību ar piespiedējspēku, lai mašīna turētos uz ceļa. Ražotāja pārstāvji uzsver, ka rekords sasniegts ar ielai derīgām “Michelin Cup 2R” riepām.

    Rezultātu sasniedza galvenais Rimac testu un attīstības cilvēks Miro Zrnčevičs, norādot, ka uzņēmums ir ļoti apmierināts ar sasniegto ātrumu, turklāt tieši šāds rezultāts esot bijis iecerēts, kad Rimac sāka šīs mašīnas attīstību.

    Horvātijā bāzētais autoražotājs sācis piegādāt Nevera kupejas klientiem, taču tās, protams, tiek ražotas ierobežotā skaitā, tāpēc iespējas, ka kāds Nevera eksemplārs pašaujas garām uz autobāņa ir niecīgas. Ikdienas lietošanā auto maksimālais ātrums ierobežots līdz 352km/h, taču mašīnas maksimālo potenciālu un ātrumu var izmēģināt, apmeklējot ražotāja speciāli organizētus pasākumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma