Web Analytics
More
    Reklāma

    No nolietotiem “Bolt” skrejriteņiem izgatavo rotaslietas

    Jaunākie raksti

    Izrādās, ka skrejriteņu nolietotās detaļas ir ļoti vērtīgs materiāls. Eiropas vadošās transporta platformas “Bolt” skrejriteņi, kas savu laiku nokalpojuši, iegūst “otro dzīvi”, pārtopot rotaslietās. Uzņēmums nesen uzsāka sadarbību ar godalgoto igauņu dizaineri Taneli Vēnri (Tanel Veenre), lai pārstrādātu nolietoto skrejriteņus auskaros, rokassprādzēs un kulonos, radot kolekciju “Hardwear”.

    Pēc projekta autoru domām šis ir jauns veids, kā pārstrādāt nolietotās daļas, kuras vairs nav derīgas lietošanai. Parasti skrejriteņi tiek atjaunoti, nomainot atsevišķas detaļas, bet, ja pēc piecu gadu ilgas lietošanas, to vairs nav iespējams izdarīt, tie tiek demontēti un nodoti otrreizējai pārstrādei.

    Reklāma

    Elektroniskie skrejriteņi ir izgatavoti no ārkārtīgi izturīga materiāla – alumīnija, kādu izmanto arī lidmašīnu būvniecībā. Tas ir četras reizes vieglāks par sudrabu, tas sver tikai 5 līdz 13 gramus, tomēr to ir ļoti grūti sabojāt, kā arī tas ir izturīgs pret traipiem un rūsu. Rotu izgatavošanas procesā mākslinieks rūpīgi noņem skrejriteņa krāsu, pēc tam ar rokām griež un veido metālu, kā arī anodē un krāso rotaslietas.

    “Mūsu mērķis ir veicināt videi draudzīgus mobilitātes paradumus pilsētās. “Bolt” skrejriteņu pamatprincips ir ilgtspēja un drošība – tas ir svarīgi arī mūsu klientiem. Viņi izvēlas lietot skrejriteni ne tikai tāpēc, ka tas ērti un droši, bet arī tāpēc, ka tas ir zaļāks pārvietošanās veids. Tāpēc ir svarīgi, kas notiek ar skrejriteni tā dzīves beigās,” saka Gerda Kivleniece, “Bolt” skrejriteņu operāciju speciāliste Latvijā.

    Rotaslietu kolekcijā ir pieejami seši dažādi modeļi, dažādās krāsās un apdares veidos. Tā pat kolekcijā iekļauti rotu modeļi ar atstarojošu pārklājumu, kas nodrošina papildu redzamību, kā arī var kalpot kā lielisks aksesuārs ballītei naktī.

    Arī turpmāk rotaslietu kolekcijas dizainā ir plānots izmantot “Bolt” skrejriteņu detaļas. Auskari, aproces un piekariņi ir pieejami pārdošanā mākslinieka tīmekļa vietnē un to cena ir no 40 līdz 90 eiro par rotu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivis
    15.11.2022 12:27

    “Tas ir četras reizes vieglāks par sudrabu, tas sver tikai 5 līdz 13 gramus, tomēr to ir ļoti grūti sabojāt, kā arī tas ir izturīgs pret traipiem un rūsu” cik interesanti. Vienmēr biju vēlējies zināt, cik sver alumīnijs.

    Krotow
    15.11.2022 12:37

    To metālu vairs nevar izmantot jaunu skrejriteņu ražošanā?

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Slapjais Bebrs
    15.11.2022 12:50

    Izskatās, ka preses relīzes autori ir pīpējuši no nolietotajiem skrejriteņiem nokasīto krāsu ..

    Reklāma