Web Analytics
More
    Reklāma

    Digitālā dizaina komūna “DeviantArt” veidos mākslas darbus ar mākslīgā intelekta palīdzību

    Jaunākie raksti

    Attīstoties tehnoloģijām, tagad vairs nav šaubu, ka mākslīgais intelekts (Artificial Intelligence – AI) nākotnē spēs radīt arī talantīga mākslinieka cienīgus darbus. Un, kur gan gūt labāku iedvesmu, ja ne pie pašiem mākslas darbu radītājiem. Šajā ziņā lielākā digitālās mākslas galerija un kopiena “DeviantArt” nākusi klajā ar savu AI balstīto mākslas darbu ģeneratoru “DreamUp”, apsolot “drošu un godīgu” mākslas radīšanu.

    “DeviantArt” savā mājaslapā norāda, ka vienas no mākslinieku nopietnākajām bažām saistībā ar šādām tehnoloģijām ir tas, ka viņu darbs var tikt izmantots AI modeļu apmācīšanai, kā rezultātā dators bez viņu piekrišanas radīs līdzīga stila darbus un pat kopēs mākslinieka “rokrakstu”. Vēloties māksliniekiem sniegt lielāku kontroli šajā jautājumā, “DeviantArt” ļaus viņiem izvēlēties, vai AI drīkst izmantot viņu mākslas darbus iedvesmas gūšanai un apmācībām. Tāpat mākslinieki varēs atļaut vai neatļaut savus darbus iekļaut datu kopās, ko izmanto trešo pušu AI modeļu apmācībai.

    Reklāma

    Ņemot vērā, ka AI veidoti mākslas darbi sagādā aizvien lielākas reizes māksliniekiem, “DeviantArt” savā mājaslapā arī mudina citas platformas izmantot šo pieeju, lai mākslinieki joprojām var droši izrādīt savus darbus auditorijai un vienlaikus pēc pašu vēlmes sniegt artavu AI modeļu apmācībās.

    Jāpiezīmē, ka “DeviantArt” vienkopus piedāvā aplūkot ap 350 miljoniem digitālās mākslas darbu, kas tagad ietver gan AI radīto mākslu, gan arī “īstu mākslinieku” veikumu, kuri veidoti fotogrāfijas, animācijas, ielu mākslas, šausmu un citos stilos un kurus var arī iegādāties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma