Web Analytics
More
    Reklāma

    Spotify Car Thing apskats

    Jaunākie raksti

    Es to jau esmu teicis agrāk, bet pateikšu vēlreiz – mums ir vislabākie lasītāji un paldies ikvienam no jums par to! Arī šī apskata galvenais varonis ir nācis no kāda mūsu lasītāja. Paldies, Jāni!

    Mūsu pusē visiem labi zināmā mūzikas straumēšanas servisa Spotify veidotais Car Thing bija interesants verķis, kas paredzēts mūzikas kontrolēšanai mašīnā. Kāpēc bija? Redzi, Spotify oficiāli šo produktu sāka tirgot vien šī gada pašā sākumā, taču jau vasarā, norakstot 31 miljonu eiro zaudējumos, projektu slēdza. Tagad tiek iztirgoti Car Thing krājumi un vairs jaunas ierīces netiks ražotas. Spotify norāda, ka projekta mērķis bija labāk izprast mūzikas klausīšanos mašīnā un piedāvāt šo iespēju plašākam lietotāju lokam. Tomēr pieprasījuma un ražošanas apstākļi liedz turpināt piedāvāt šo produktu. Iepriekš nopirktās ierīces turpinās darboties, taču produkts vairs netiks uzlabots un atbalstīts.

    Reklāma

    Kas ir Car Thing un kā to lietot?

    Car Thing sākumā maksāja ap 90 ASV dolāriem un tas ir viegls un plāns skārienjūtīgs displejs ar ērtu grozāmpogu un vairākām citām pielāgojamām pogām. Car Thing varam savienot ar mūsu Android vai Apple viedtālruni, lai ierīcē attēlotu informāciju par Spotify skanošo mūziku, kā arī skanējumu kontrolētu ar “Hey Spotify” balss komandām. Pašu ierīci pie mašīnas varam piestiprināt ar dažādiem komplektā iekļautajiem statīviem. Savukārt pie statīva Car Thing pielīp ar magnēta palīdzību. Piezīmēšu, ka Car Thing varam izmantot tikai tad, ja esam abonējuši Spotify Premium kontu.

    Par piestiprināšanu pie mašīnas paneļa var parunāt mazliet plašāk, jo mašīnu interjeri ir dažādi un tāpēc Car Thing iepakojumā mēs saņemam vairākus statīvu variantus. Ir tāds, ko varam iebāzt kompaktdisku lasītājā un ir tāds, ko varam piestiprināt ventilācijas gaisa atveru restēs. Tāpat kastē atradīsim turekli, ko ar abpuslīmējošo līmlenti varam pielipināt jebkurā sev ērtā vietā. Tā kā ierīcei ir nepieciešama barošana, komplektā ir arī 12V lādētājs ar divām USB pieslēgvietām (komplektā ir arī USB vads) un pat divi mazi vadu tureklīši.

    Ar Car Thing pieslēgšanu pie barošanas man gan radās problēmas. Ierīce it kā ieslēdzās, taču netika tālāk par kļūdas paziņojumu. Pamēģināju barošanas kabeli iespraust abās Car Thing lādētāja pieslēgvietās un labāk nepalika. Pamēģināju izmantot citu 12V lādētāju un arī tad situācija neuzlabojās. Nācās doties internetos pēc risinājuma un tur atradu ieteikumu no sirds un līdz galam barošanas kabeli iespraust pašā Car Thing ierīcē. Un tik tiešām – barošanas kabeli ierīcē jāiesprauž līdz galam (sajutīsim klikšķi).

    Kad esam nodrošinājuši barošanu ierīcei, tā ieslēgsies un aicinās savienoties ar telefonu. Sekojam norādēm. Turpmākajos soļos tiks izveidots Bluetooth savienojums starp telefonu un Car Thing, kā arī savienosim telefonu ar auto.

    Iestatīšanas pirmā daļa ir telefona savienošana ar Car Thing. Tas tiek paveikts ar Bluetooth bezvadu savienojumu.

    Car Thing paredz, ka telefonu ar auto savienosim vienā no diviem veidiem. Vai nu ar Bluetooth bezvadu savienojumu, vai izmantojot audio/USB kabeli. Uzsvēršu, ar mašīnu jāsavieno tieši telefons nevis Car Thing, jo uz šīs mazās ierīces ir tikai lādēšanai paredzētā USB pieslēgvieta. Uzstādīšanas vedņa noslēgumā Car Thing (vai precīzāk, telefons) mēģinās atskaņot skaņu un varēsim apstiprināt, ka to veiksmīgi dzirdam. Uzstādīšana pabeigta un Car Thing uzreiz piedāvās iepazīties ar ierīces iespējām.

    Ja mums patīk balss vadība, varam ar Car Thing palīdzību pieteikt vēlamo mūziku pasakot to “Hey Spotify” balss asistentam. Tā kā ierīci varam piestiprināt pie ventilācijas atveru restītēm, tad mikrofonos varam noķert gaisa plūsmas skaņu un par šo lietu ir padomāts. Iestatījumos ir atsevišķs punkts, kas ļauj saprast vai mūsu komandas būs uztveramas. Ja negribam, lai Car Thing klausās mūs, tad varam iestatījumos izslēgt mikrofonus vispār.

    Četras augšējās pogas ir pielāgojamas. Paturam tās piespiestas ilgāk un varēsim iestatīt īsceļus uz dziesmu sarakstiem vai mūsu mīļākajām dziesmām.

    Mājas ekrānā mēs redzēsim pēdējos atskaņotos albumus vai dziesmu sarakstus un ar lielo grozāmpogu varēsim ērti starp tiem pārvietoties. Un, jā, to pašu varam darīt arī telefonā, taču Car Thing to iznes atsevišķā ierīcē. Dziesmas skatā uzskatāmi redzēsim informāciju par to un varēsim ērti pārtīt uz citu vietu vai pārslēgties uz citu dziesmu. Vispār Car Thing lietotāja saskarne man šķita glīta un diezgan vienkārši lietojama. Tāpat arī pati ierīce, lai arī savā būtībā pagalam vienkārša, tomēr radīja kvalitatīvi uzbūvēta produkta sajūtu.

    Noslēgumā: kam Car Thing varētu noderēt?

    Tas ir tāds diezgan sarežģīts jautājums. Ja mums visā šajā stāstā ir nepieciešams telefons no kura notiek mūzikas straumēšana, tad principā no tā mēs arī varam vadīt Spotify. Car Thing šajā gadījumā mums diez vai vajag. Ja mums auto atbalsta Android Auto vai Apple Carplay, tad jēgas no Car Thing arī būs maz, jo varēsim ērti vadīt Spotify no mašīnas multimediju sistēmas. Vienīgā jēga varētu būt vecākās mašīnās, kur ir pieejams tikai AUX ports un negribam aiztikt telefonu. Bet vai šāda ierīce arī šajā gadījumā būtu savu 90 dolāru vērts pirkums? Nezinu, šaubos. Bet nu labi, šo jautājumu atrisināja pats Spotify noslēdzot šo projektu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jurgensons
    12.11.2022 23:58

    Tas nekas vins jau ir nokancelets :D sis jau diezgan vecs produkts.
    Vins butu x reizes labaks ja vins butu ari ka FM modulators

    Jānis
    13.11.2022 10:27

    Mana sajūta, ka tas noder tikai kādā vecā auto, kam nav carplay. Bet arī tā dalīti šī sajūta.

    Pēča
    14.11.2022 12:47
    Reply to  Jānis

    Respektīvi 60% auto Latvijā!… Jo ‘carplay’ vai android auto, globāli sāka parādīties kādos 15..16.. gada izlaiduma autiņos turklāt pirmās paaudzes, jeb ‘ar vadu’

    Paskaties autoparku uz ceļa kas brauc- tie ir krietni vecāki automobīļi jeb 2003.. 2006.. un kādus 2010/11 gada autiņus joprojām, novasko lai spīd un pārdod ar tādu cenu it kā tie būtu tikko no salona! :D Tas nekas ka noskrējis jau 200…300k+ km

    Tatad mūsdienā pārsvarā visi izlīdzās ar FM modulatoru. Vismaz tie kas vēlas klausīties mūziku bez reklāmām. Tiem kam vienalga klausās vietējās FM stacijas vai joprojām ņemās ar CD disku rakstīšanu.

    Reklāma